bird
donderdag 28 maart | 22.26 uur

Team Trots op Fenne in actie voor stichting Stofwisselkracht

28-09-2021 09:22
uur
Door: Martin van Hemert
220921_FB_IMG_1587363098999-1
• Fenne werd slechts negentien maanden. Foto: aangeleverd

AALST – Door middel van een fietstocht van ruim 160 kilometer hoopt team ‘Trots op Fenne’ uit Aalst op zaterdag 2 oktober een mooi bedrag in te zamelen voor stichting Stofwisselkracht. 

Een benefietavond bij Halosta, een inzamelingsactie van statiegeldbonnen, de verkoop van appelflappen, een loterij; sinds de oprichting in 2013 kwam team Trots op Fenne uit Aalst vaak in actie voor Stichting Stofwisselkracht. Die stichting zamelt al tien jaar geld in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.

Stofwisseltour
Daaronder valt ook de ziekte van Krabbe, de aandoening waaraan Fenne na negentien maanden overleed. Corine van Driel, de moeder van Fenne, is één van de vier deelnemers die op zaterdag 2 oktober namens het gelijknamige team de zogeheten Stofwisseltour gaat rijden.

Zeldzaam
Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar voor gekozen om de fietstocht op één dag te rijden, in plaats van verspreid over drie dagen. Een uitdaging, maar Van Driel - die al sinds 2012 deelneemt aan het evenement - heeft het er graag voor over in het tiende jaar dat de stichting bestaat: "Het geeft me wel een trots gevoel dat we dit al tien jaar hebben gedaan en we dit onderwerp op de kaart hebben gezet. We doen het niet voor niks. En hopelijk gaat er ook ooit onderzoek worden gedaan naar de ziekte van Krabbe, maar omdat die ziekte zo zeldzaam is, wordt dat heel lastig.”

Via onderstaande website is het mogelijk om team Trots op Fenne te sponsoren.

www.stofwisselkracht.nl/evenementen

Tags