bird
vrijdag 19 april | 02.23 uur

Team IJsboerderij De Schoonheuvel uit Hedel wint ONK Boerengolf

06-10-2021 10:11
uur
Door: Martin van Hemert
image00010-1
• Foto: aangeleverd

HEDEL - Het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Boerengolf is afgelopen zondag een prooi geworden voor team IJsboerderij De Schoonheuvel uit Hedel.

Daarmee kende het ONK - dat in het voorbije weekend gehouden werd op het terrein bij Boerengolf Hedel van de gebroeders Arjan en Bert van Zeelst - een winnaar uit de nabije omgeving. Het winnende team heeft de prijs, de Gouden Klomp, als afsluiting van het kampioenschap in ontvangst genomen.

Naast een eerste prijs waren er nog een tweede en een derde prijs en was er een prijs voor de beste nieuwkomer uit de Bommelerwaard in de vorm van een ballonvaart.

Verwonderlijk
De wedstrijd - die normaal gesproken elk jaar wordt gehouden en waaraan verschillende teams uit het hele land deelnemen - ging vorig jaar niet door, omdat corona roet door het eten gooide. "Het was daarom ook niet verwonderlijk dat 57 teams afkomstig uit het hele land, trappelden om het tegen elkaar op te nemen en de Gouden Klomp te veroveren. En dat ondanks het slechte weer", merkt de organisatie op.

(Tekst loopt door onder de foto)

De finalisten waren eerder als winnaars van de voorrondes op zaterdag en zondagochtend uit de bus gekomen.

Naast het sportieve element gold ook de ontspanning als publiekstrekker. Op zaterdagavond stond een Beiers Oktoberfest op het programma en op zondagmiddag konden geïnteresseerden lokale en regionale producten proeven op een streekmarkt. 

Tags

Boerengolf,ijsboerderij De Schoonheuvel,Hedel