bird
vrijdag 07 augustus | 05.08 uur

Subsidie voor vergroenen van schoolpleinen

16-07-2020 11:45
uur
schoolplein-2
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Scholen die hun schoolplein willen vergroenen, kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland. Als de subsidie wordt toegekend, stelt de gemeente Zaltbommel daarbij nog maximaal 4000 euro per school ter beschikking.

 Volgens wethouder Adrie Bragt zijn groene schoolpleinen belangrijk om te spelen, te bewegen, van te leren en daarmee belangrijk voor de gezondheid van kinderen. “Stenen eruit, groen er in”, zegt hij. “De groene speelpleinen vormen een belangrijke bijdrage aan klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de omgeving.”

Goed voorbeeld
In de gemeente zijn al diverse schoolpleinen ‘groen’ gemaakt, zoals het plein van De Walsprong. “Maar er zijn ook nog pleinen waar het een en al steen is”, aldus Bragt. “Voor kinderen is het een goed voorbeeld als ze zien hoe het anders kan. Op die manier krijgen ze het belang van vergroening mee.”

Na de vakantie
De gemeente gaat er na de zomervakantie volop mee aan de slag en samen met de scholen bekijken welke schoolpleinen groener kunnen.

Motie
De provincie Gelderland heeft eind 2018 de subsidie beschikbaar gesteld. Daarop nam de gemeenteraad van Zaltbommel een motie aan waarin zij vraagt te onderzoeken op welke wijze de gemeente scholen kan ondersteunen in het vergroenen van de schoolpleinen. De nieuwe regeling is daar een uitwerking van.

Tags

groene schoolpleinen,schoolplein vergroenen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2