bird
vrijdag 07 augustus | 10.42 uur

Subsidie voor ‘Samen Koken en Eten’ in Gameren

28-07-2020 13:50
uur
keukenklein-2
Foto: Adobe Stock

GAMEREN – De Dorpsraad van Gameren krijgt subsidie van de Provincie Gelderland voor het project ‘Samen koken, samen eten’.

Met de al eerder opgehaalde gelden kan de keuken van JOOP (Jongeren Ouderen Ontmoetings Plaats) verbouwd worden tot een moderne keuken om samen te koken, samen te eten.

Niet geschikt
De huidige keuken in JOOP is niet geschikt om voor en met meer mensen te koken. Een verbouwing is duur en daar was niet zomaar geld voor beschikbaar.

Gemeente
“Binnen de dorpsraad en in de gesprekken me de gemeente Zaltbommel kwam het onderwerp steeds terug”, laat de Dorpsraad weten. “Nadat de gemeente een workshop Fondsenwerving voor dorpsraden organiseerde hebben we contact gelegd met Spectrum. Via de leefbaarheidsalliantie is het contact gelegd met de provincie Gelderland met nu als resultaat de subsidie. Hiermee is het benodigde bedrag voor de verbouwing bij elkaar gebracht.”

Sponsors
De Dorpsraad haalde al eerder geld op. Vorig jaar nog dankzij de Skeelerclub ‘In de Slag van 150’ en de opbrengst van de veiling voor de keuken van JOOP. Verder zorgden de opbrengst van De Dag van Gameren, diverse sponsors en de gemeente Zaltbommel ervoor dat de keuken er gaat komen.

Samen koken
En nu gaan we de ideeën voor samen koken, samen eten verzamelen en uitwerken”, vertelt Leny Louwerse van de Dorpsraad enthousiast. “Houd je van koken, gezamenlijk eten en heb je ideeën hoe we dit kunnen organiseren? Meld je dan aan.”

Aanmelden kan via joop@dorpsraadgameren.nl met de vermelding samen koken, samen eten.

Een eerste verkennend gesprek is op donderdag 6 augustus om 11:30 uur, coronaproof op 1,5 meter afstand, in JOOP aan de Jan van Steenbergenstraat 15 in Gameren.

Tags

samen koken samen eten,dorpsraad gameren,JOOP

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2