bird
vrijdag 19 april | 10.12 uur

Subsidie voor beplanting erf in Maasdriel

06-05-2021 11:40
uur
Bloesem Maasdriel-1
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

MAASDRIEL – Inwoners van het buitengebied van Maasdriel kunnen meedoen aan het beplantingsproject Maasdriel in het Groen. Dat betekent dat ze subsidie, advies en ondersteuning krijgen om hun erf te beplanten.

Inwoners van het buitengebied die graag heggen, knotwilgen, elzenrijen en boomgaarden op hun perceel aan willen planten kunnen meedoen. Tijdens een online bijeenkomst op donderdag 20 mei geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) uitleg over het project.

Diersoorten
Door gebruik te maken van inheemse beplanting, die in Maasdriel dus van nature voorkomt, in combinatie met goed ecologisch beheer profiteren dierensoorten van het buitengebied hiervan. Zoals bijvoorbeeld de steenuil, kneu, zwartkop, haas, egel, bijen, hommels en dagvlinders. “Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan”, aldus SLG.

Deelnemers betalen een eigen bijdrage voor de beplanting.

Landschappen
Tijdens de online bijeenkomst vertelt SLG over het ontstaan van de bijzondere landschappen. Landschapselementen zoals heggen, knotwilgen, boomgaarden en poelen kwamen hier van oorsprong voor. Ze zijn vaak verdwenen uit het landschap, maar kunnen wel weer worden teruggebracht.

Ook krijgen de deelnemers uitleg over wat ze zelf kunnen doen om hun erf aantrekkelijker te maken en welke ondersteuning ze kunnen krijgen vanuit het project.

De online bijeenkomst op donderdag 20 mei begint om 19:30 uur. Aanmelden kan via de website: www.landschapsbeheergelderland.nl/start-maasdriel

Het beplantingsproject is mede mogelijk gemaakt door gemeente Maasdriel en provincie Gelderland.

 

Tags

LSG,beplantingsproject maasdriel,landschapsbeheer