bird
vrijdag 19 april | 02.59 uur

Streetwise maakt leerlingen Den Boogerd wijzer

27-09-2021 10:39
uur
streetwise-1
• In dit elektrokarretje leerden de kinderen over nut en noodzaak van autogordels. (foto: aangeleverd)

AALST – De leerlingen van basisschool Den Boogerd in Aalst hebben vorige week praktische en interactieve verkeerslessen gevolgd van ANWB Streetwise.

In groep 1/2 werd op een speelse manier aandacht besteed aan het herkennen van verkeersgeluiden. Hoe klinkt een auto, vrachtwagen of hulpdienst? Het meest spannende voor de kinderen was het oefenen met oversteken. In de klas werd een verkeerssituatie nagebootst. Daar leerden de kinderen dat ze via het zebrapad veilig naar de overkant kunnen als het verkeerslicht op groen staat.

Gordels dragen
De leerlingen uit groep 3/4 leerden veilig oversteken tussen twee auto’s. Ook reden twee leerlingen om de beurt met de instructrice mee in een gele elektro-auto door de sporthal. Ze zaten veilig achterin in een kinderzitje. Ze kregen uitleg over het nut en noodzaak van gordels. Groep 5/6 leerde ook over het belang van gordels, maar dan in combinatie met de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Dit konden ze ervaren door zelf te remmen tijdens het meerijden op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto op het parkeerterrein naast de school.

Praktische fietsvaardigheid
Sommige kinderen bleken de gevaren van telefoongebruik op fiets te onderschatten. De gevaren en gevolgen zijn met de leerlingen uit groep 7/8 besproken. Aansluitend trainden ze praktische fietsvaardigheid. Ze fietsten een uitdagend parcours: slalommen, over schuine stukjes fietsen, over je schouder kijken en je hand uitsteken.

Tags

den boogerd,anwb streetwise