bird
donderdag 25 april | 21.32 uur

Stemmen voor naam nieuw zwembad nu mogelijk

20-01-2021 13:45
uur
zwembad1[10748776]-2
• Het nieuwe sportcomplex komt aan de Oude Boscheweg. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – Wordt het De Sportwaard, De Mispel, Salto of ZWaluwe? Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen tot en met 27 januari stemmen voor de naam van het nieuwe sportcomplex met zwembad in de Waluwe.

De jury heeft uit de vele inzendingen vier namen geselecteerd om uit te kiezen:

  • De Sportwaard
  • De Mispel
  • Salto
  • ZWaluwe

Deze selectie werd gekozen, omdat de jury een naam wil die ‘lekker bekt’, met liefst harde korte klanken. Ook wil de jury een nam die beide onderdelen van het complex, zwembad én sporthal, verenigt. Tot slot moet de naam herkenning oproepen en geen verwarring veroorzaken.

De Sportwaard
‘De Sportwaard’ slaat op de Bommelerwaard waar gesport kan worden in het zwembad en de sporthal.

Salto
Salto is een sportterm, die verwijst naar de oude naam van de stad: Saltboemel.

De Mispel
De Mispel is een oudheidkundige verwijzing en heeft ook betrekking op Zaltbommel in carnavalstijd, dat roept volgens de jury vrolijke gevoelens op.

ZWaluwe
En ZWaluwe (met twee hoofdletters) is een samentrekking van de plaatsnaam Zaltbommel en de wijk Waluwe, waar het complex gebouwd wordt.

Jury
De jury bestaat uit vertegenwoordigers van drie sportverenigingen (zwemvereniging Zaltbommel, basketbalvereniging Ardito en volleybalvereniging Phoenix), wethouder sport Kees Zondag en de projectleider.

Het publiek kan van 20 tot en met 27 januari stemmen. De nieuwe naam wordt begin februari bekend gemaakt en komt op de gevel van het nieuwe sportcomplex.

Stemmen kan via: www.zaltbommel.nl

 

 

Tags

zwembad zaltbommel,nieuwe naam zwembad