bird
vrijdag 07 augustus | 06.34 uur

Spellewaard-West krijgt kleine flexwoningen

29-07-2020 15:30
uur
Flexwoningen Spellewaard-1
Illustratie: Gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL – Aan de rand van de Spellewaard-West is ruimte voor flexwoningen, relatief kleine huizen (geen tiny houses), die op korte termijn kunnen worden gebouwd.

Om hoeveel woningen het precies gaat, de exacte locatie en de uitstraling van de woningen staat nog niet vast. De gemeente buigt zich hierover in het najaar samen met betrokkenen en omwonenden. 

Gemeenteraad
De gemeenteraad heeft in oktober 2019 een motie over flexibele woningbouw aangenomen. Flexwonen is bedoeld voor mensen die snel een huis nodig hebben, zoals bijvoorbeeld jongeren, studenten, dak- en thuislozen, vluchtelingen of mensen die door scheiding, ziekte of ontslag snel een ander huis nodig hebben.

Flexwoningen worden vaak voor bepaalde tijd verhuurd, bijvoorbeeld 2 tot 5 jaar.

Locatie flexwoningen
Het gebied dat de gemeente voor ogen heeft voor de flexwoningen (het plangebied) ligt ingeklemd tussen de Bommelse woonwijk Spellewaard en het glastuinbouw-intensiveringsgebied ten oosten van Gameren (zie bijgevoegd kaartje).

De twee locaties met de ster zijn kansrijke locaties voor flexwoningen.

Verdere ontwikkelingen

Het college heeft het ruimtelijk kader vastgesteld voor de integrale ontwikkeling van Spellewaard-West voor de verdere toekomst.

Het gebied grenst aan de noordkant aan de dijkzone van de Gamersche dijk.

De Leutsestraat vormt de westelijke grens van dit intensiveringsgebied, dat zuidelijk van het plangebied doorloopt tussen de Nieuwe Tijningen en de provinciale weg N322.

“Wanneer er in de toekomst sprake is van de verdere ontwikkeling van de Spellewaard-West betrekt de gemeente de bewoners, eigenaars en gebruikers van het gebied hierbij”, laat de gemeente weten.

 

Tags

flexwonen zaltbommel,flexwoningen spellewaard

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2