bird
zaterdag 20 april | 09.27 uur

Speciale website voor Toekomstcoaches

02-12-2020 12:00
uur
toekomstcoach kopie-2
Foto: Raphaël Drent

BOMMELERWAARD – De Toekomstcoaches van de Regio Rivierenland hebben sinds kort een eigen website. De coaches zijn er speciaal voor jongeren van 16 tot 23 jaar en helpen hen met het maken van een plan voor hun toekomst.

In Zaltbommel gaat de Toekomstcoach pas in 2021 aan de slag. Jongeren uit Zaltbommel kunnen tot dat moment contact opnemen met de coach van Maasdriel, Ricardo Beset.

Professionals
Jongeren kunnen contact zoeken met de Toekomstcoach, maar de coaches gaan ook zelf naar jongeren toe. Voor ondersteuning van de coach is geen verwijzing of indicatie nodig. Ook professionals kunnen contact opnemen om hulp in te schakelen voor jongeren waar ze mee werken. Om te sparren en te overleggen.

Talenten
De coach helpt jongeren zijn of haar talenten te ontdekken en geeft handvatten om keuzes te kunnen maken voor de toekomst. Hierbij gaan ze in gesprek over de vragen en uitdagingen, die de jongere heeft en werken ze samen aan een plan.

Pilot
Het werken met toekomstcoaches is een pilot, die voortkomt uit het Transformatieplan van Regio Rivierenland. Voor dit plan is geld beschikbaar uit het Transformatiefonds van VNG en van het Rijk. Doel is om het jeugdbeleid en de voorzieningen efficiënter en effectiever te maken, zodat jongeren op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het uiteindelijke doel is het ‘versterken van de eigen kracht van de jongeren én het zorgend en probleemoplossend vermogen van hun gezin en sociale omgeving’.

www.toekomstcoachesrivierenland.nl

 

Foto: Raphaël Drent

 

Tags

toekomstcoach,ricardo beset