bird
maandag 18 januari | 12.05 uur

Spaanse hond Luka al drie weken vermist

10-08-2020 12:00
uur
luka-2
• Luka is een Galgo en woonde pas twee weken bij haar baasje in Velddriel.

VELDDRIEL – De Spaanse hond Luka is sinds 17 juli vermist. Ze woonde pas twee weken bij haar nieuwe baasje in Velddriel.

De Galgo was door Greyhound Rescue Holland uit een Spaans asiel opgehaald en werd in Nederland geadopteerd.

Veiligheidstuig
Na twee weken schrok ze tijdens een wandeling zo van een andere hond, dat ze uit haar veiligheidstuig ontsnapte en ervandoor ging. Ze rende van Velddriel naar Zaltbommel. Sindsdien is ze twee keer gezien en ook speurhonden bevestigen haar aanwezigheid in de Bommelerwaard.

Schuurtjes
Team Hondenopsporing Nederland zet zich nu in om Luka te vinden. Galgo’s kunnen enorme afstanden afleggen. “We zouden haar route en leefgebied graag in kaart brengen, dus we vragen iedereen om het ons te melden als ze haar ergens gezien hebben”, vraagt het team. “Ook wanneer mensen iets ongebruikelijks hebben gezien horen we het graag, zoals schuurtjes waarin te zien is dat ze zich daar verscholen heeft of vuilniszakken, die opengetrokken zijn.”

Water
Gezien is dat Luka door het water ging, dus ze kan momenteel overal in de Bommelerwaard zijn.

Foto
“Omdat ze erg angstig is, willen we haar met een kooi vangen”, aldus het team. “Daarom vragen we iedereen die haar ziet om haar niet achterna te lopen of te lokken, maar om een foto te maken en ons te bellen.”

Bellen naar Team Hondenopsporing kan via: 06-13041410 of 06-28485320. Luka heeft een eigen facebookpagina: www.facebook.com/lukavermistvelddriel

Meer informatie over Team Hondenopsporing staat op: www.teamhondenopsporingnederland.nl

Tags

galgo,luka,luka vermist

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2