bird
donderdag 28 maart | 22.18 uur

Sociale woningen in plan Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel

27-01-2022 10:00
uur
Door: Marlou van Dijk
Schermafbeelding 2022-01-27 om 09.58.06-1
• Foto: Google Streetview

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel heeft met Woningstichting Maasdriel overeenstemming bereikt over de (ver)koop van tien bouwrijpe kavels in de eerste fase van het woningbouwplan Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel.

Woningstichting Maasdriel realiseert hier in eigen beheer tien sociale huurwoningen. Wethouder Peter de Vries vertelt dat na afronding van de Kersenbuurt, nu de Paddenstoelenbuurt aan de beurt is. "Er worden zo'n 175 woningen gerealiseerd, waarvan 44 sociale woningen. Het totale woningbouwplan zal in drie fases plaatsvinden, waarbij de gemeente bij de voortgang de vinger aan de pols houdt. We streven ernaar om de start van de eerste fase eind 2022 plaats te laten vinden”, zegt hij.
"In deze eerste fase zullen ook de tien aangekochte sociale huurwoningen worden gebouwd. De bouw zal naar verwachting een jaar duren."

Prefab
De gemeente gaat ook over de andere 34 woningen in gesprek met de woningstichting. Daarnaast meldt De Vries ook dat er een anterieure overeenkomst is bereikt met Woningstichting Maasdriel over 23 tijdelijke woningen aan de Bussenerweg. De woningstichting heeft hiervoor al prefab woningen aangekocht. Op dit type woningen zit echter een flinke levertijd. Zodra de woningen geleverd kunnen worden, zal er gestart worden met de bouw. Deze woningen blijven 15 jaar staan.

In april van vorig jaar werd nog een bijzondere ontdekking gedaan op het terrein van de toekomstige Paddenstoelenbuurt.

Tags

Paddenstoelenbuurt,Nieuwbouw