bird
woensdag 22 mei | 13.56 uur

Snackautomaat en wasstraat voor honden

16-08-2022 17:43
uur
Door: Britta Alink
dogwash2
Het wassen van de hond is binnen een kwartiertje gebeurd. (foto: aangeleverd)

HEDEL – Bij honden-dagopvang De Adelshoeve kunnen hondeneigenaren voortaan hun hond even door de ‘wasstraat’ halen. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. En als de hond weer fris gewassen is, staat naast de Dogwash een snackautomaat vol natuurlijke snacks voor de hond.

Eigenaresse Annet Brekelmans is heel blij met de dogwash en de snackautomaat. “Als kleine ondernemer proberen we te voldoen aan de vraag van de consument”, licht ze toe. “Daarom zijn we nu ook buiten onze openingstijden beschikbaar voor voer, snacks of een spontane wasbeurt.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Niet bukken
Het wassen van de hond kost 10 euro voor 12 minuten. De hond gaat in een soort badkuip en het baasje staat er voor. “Het werkt heel makkelijk”, benadrukt Annet. “Je hoeft zelf niet te bukken, zodat je geen last van je rug krijgt. Je kunt de hond vastzetten, waardoor hij netjes op zijn plaats blijft als jij hem wast en spoelt. Je kunt hem ook droogföhnen.” Het baasje kan kiezen uit verschillende soorten shampoo en conditioner, waaronder een speciale shampoo tegen vlooien en teken.

Natuurlijke snacks
Na afloop kan de hond een snack krijgen uit de uitgebreide snackautomaat. “Steeds meer honden hebben last van allergieën”, weten ze bij De Adelshoeve. “Daarom kiezen we voor natuurlijke snacks en voeding, zodat er voor elke hond wel iets lekkers te krijgen is. De variatie is groot: van kameel tot wild zwijn, van rund tot zalm. Er is altijd wel iets dat de hond mag hebben.”

Dagopvang vol
De Adelshoeve is een dagopvang voor honden. Het bedrijf opende 4,5 jaar geleden de deuren en loopt als een trein. “De dagopvang zit helemaal vol”, vertelt de eigenaresse. “We kunnen er geen hond meer bij hebben.” Daarom is besloten om te gaan uitbreiden, zodat in de toekomst ook vakantie-opvang kan worden aangeboden en er meer ruimte komt voor de dagopvang. De bouwvergunning is binnen en de bouw gaat volgens de planning in februari van start.

Alle hondenbezitters
Overigens is de Dogwash niet alleen bedoeld voor klanten van de dagopvang: alle hondenbezitters zijn welkom om hun hond onder handen te nemen. “Daarmee bieden we een hoop gemak”, besluit Annet. “Je bent in twaalf minuten klaar en je hoeft na afloop je badkamer niet te poetsen.”

De Adelshoeve bevindt zich aan de Drielseweg 44 in Hedel (pal aan de A2 bij de afslag Kerkdriel).

www.www.deadelshoeve.nl

Tags

adelshoeve,dogwash