bird
donderdag 28 maart | 11.40 uur

Sluis St. Andries dit weekend toch niét afgesloten: 'Droog weer nodig'

22-06-2022 14:32
uur
Door: Martin van Hemert
030622_DroneSintAndriesLR
De sluis verbindt Heerewaarden met de rest van de gemeente Maasdriel. Foto: Bommelerwaardgids
HEEREWAARDEN/ROSSUM - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de sluis St. Andries tussen Heerewaarden en Rossum komend weekend niet afgesloten.
Reden daarvoor zijn de verwachte slechte weersomstandigheden dit weekend. Daardoor is besloten het werk uit te stellen, zo laat Rijkswaterstaat weten: "Om het onderhoud goed uit te kunnen voeren is droog weer nodig."
Vermoedelijk worden de werkzaamheden verplaatst naar een weekend in september. De precieze data volgen op een later moment.
Asfaltdeklaag
De sluis zou aanvankelijk twee weekenden gesloten zijn, maar één weekendsluiting kwam te vervallen. Alleen tussen vrijdag 24 juni 19:00 uur en maandag 27 juni 5:30 uur zou de brug een weekend niet toegankelijk zijn voor autoverkeer, omdat de asfaltdeklaag van de rijbaan zou worden vervangen. Die werkzaamheden gaan nu dus niet door. 
Wel meldde Rijkswaterstaat deze maand nog dat ergens in de laatste week van augustus of de eerste weken van september er nog een weekendsluiting zal volgen. Het is niet bekend of die sluiting bovenop de uitgestelde werkzaamheden van aankomend weekend komt.

Tags

Sluis St. Andries,Rijkswaterstaat

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie