bird
maandag 29 april | 11.01 uur

SGP Maasdriel: ‘Waarom is ME niet ingezet in Hedel?’

13-01-2023 15:41
uur
Onrust Hedel 4
De SGP wil onder andere dat het college onderzoekt of het mogelijk is om het centrum van Hedel helemaal af te sluiten tijdens de jaarwisseling. (archieffoto: Bart Meesters)

MAASDRIEL – Waarom is de Mobiele Eenheid op oudejaarsavond niet ingezet in Hedel. Dat wil de fractie van de SGP in Maasdriel weten van het college van burgemeester en wethouders.

De SGP stelde vorige week schriftelijke vragen naar aanleiding van de ongeregeldheden rond oud en nieuw in Hedel. “We hebben vernomen dat er een aanhanger met vuurwerk aanwezig was waar jongeren vuurwerk haalden”, aldus de SGP. “Waarom is deze aanhanger niet in beslag genomen door de politie? En ondanks de explosieve situatie is er niet voor gekozen om de Mobiele Eenheid in te zetten. Hoe is deze keuze tot stand gekomen?”oeHoH

Buurtavond
De SGP wil ook weten of inmiddels in kaart is gebracht waar de jongeren vandaan komen. “Komen ze uit Hedel?” De fractie ziet graag dat de gemeente ‘pro-actief’ in contact treedt met de inwoners rond het Kasteelplein. “Probeer op korte termijn een buurtavond of iets dergelijks te organiseren, zodat zij hun hart kunnen luchten”, aldus de fractie.

Afsluiten
Tot slot wil de SGP weten wat de gemeente Maasdriel er aan gaat doen om te voorkomen dat zich de komende jaarwisseling weer ongeregeldheden gaan voordoen. Hiervoor heeft de fractie vast een paar aanbevelingen voor het college. Zo zouden er verdekt camera’s opgesteld kunnen worden en zou de gemeente volgens de vragenstellers kunnen onderzoeken of het haalbaar is om het centrum van Hedel tijdens oud en nieuw vanaf een bepaalde tijd af te sluiten.

Tags

sgp maasdriel,jaarwisseling hedel