bird
maandag 28 september | 17.45 uur

SEM boos over niet doorgaan Drielse Kermis

04-08-2020 13:35
uur
kermis-7
Foto: Adobe Stock

KERKDRIEL - Stichting Evenementen Maasdriel (SEM) is het absoluut niet eens met het besluit van de gemeente om de Drielse Kermis in september niet door te laten gaan.

Hiermee reageert SEM op het bericht dat de gemeente maandagmiddag bekend maakte. “Terwijl het hele land inmiddels niet meer weet welke bestuurders welke regels aanhouden gaat het Drielse College ook weer zijn eigen gang”, schrijft de stichting op facebook.

Geen overleg
In het bericht van de gemeente staat dat het besluit om de kermis niet te organiseren is genomen door de gemeente samen met de kermisorganisatie en winkeliers in het centrum van Kerkdriel. “De SEM wil hier wel even duidelijk gemaakt hebben dat er GEEN overleg heeft plaatsgevonden: nakko, nul, nada en dat neemt de SEM het college zeer kwalijk”, aldus de stichting. “Ook winkeliers en horeca zijn nauwelijks betrokken bij dit definitieve besluit.”

Horeca
"De gemeente beroept zich erop dat enkele horeca-ondernemers zich zorgen zouden maken over de organisatie van het evenement volens de landelijke richtlijnen", aldus SEM. "Natuurlijk maken de horecaondernemers zich zorgen, maar stuk voor stuk hadden ze al een plan om aan de landelijke richtlijnen te voldoen. De gemeente doet alsof deze ondernemers de uitdaging niet aa zouden kunnen."

Verbolgen
De stichting kondigt aan snel met de Drielse inwoners te gaan overleggen. “Want wij zijn bijzonder verbolgen over het feit dat onze bestuurders weer eens zonder ruggespraak of overleg met hun inwoners of vertegenwoordigers deze beslissing hebben genomen."

 

Tags

SEM,Drielse Kermis

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2