bird
donderdag 25 april | 03.23 uur

Scholenproject Kunstmin gestart op basisscholen

04-06-2021 13:25
uur
museumatelier-4
De leerlingen van groep 5/6 van de Walsprong mochten na een inspirerende kunstles hun kunstwerkjes op de schorten showen. (foto: MuseumAtelier)

BOMMELERWAARD – Na een jaar uitstel vanwege de coronamaatregelen is afgelopen week het scholenproject van Stichting Kunstmin dan toch gestart.

Het project heeft als doel expositiebezoek en kunstbeoefening bij kinderen te stimuleren. Dit gebeurt onder de deskundige leiding van kunstdocent Jacqueline Jans van het MuseumAtelier. Achttien schoolklassen van scholen in de Bommelerwaard doen mee.

Inspiratie
Met als lestitel ‘Hoe verzin je het?’ kijken de kinderen naar de inspiratie achter abstracte en figuratieve uitingsvormen van onder andere regionale kunstenaars.

Schorten
De leerlingen maken daarnaast ook een figuratief-abstract werk op een schildersschort. De schorten blijven op school, zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens kunstlessen.

Groepswerk
De schilderwerken van de leerlingen worden achteraf samengevoegd in een groepswerk, dat geprint wordt op doek. Deze groepswerken zijn op in het weekend van 4 en 5 september, tijdens Kunstrondje XXL, te zien in de tuin van Museum Stadskasteel. Op zaterdagmiddag 4 september kan jong en oud tijdens een gratis inloopactiviteit bij het MuseumAtelier zelf kunstzinnig aan de slag.

Het Kunstmin scholenproject is onder andere mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel, Brandwijk-Promo.nl en het VSB-fonds.

Stichting
Stichting Kunstmin bestaat al 35 jaar en zou vorig jaar het 20-jarig jubileum vieren van de Kunst Kiezel Klei route. Dat kon vanwege corona niet doorgaan. De stichting heeft besloten om deze kunstroute niet langer voort te zetten, maar zich voortaan te richten op andere projecten zoals het Cultuurfestival Bommelerwaard en het schoolproject.

Tags

kunstmin,museumatelier,scholenproject