bird
maandag 04 december | 01.33 uur

Scarlet Rose uit Aalst brengt nieuwe single 'Darling' uit

01-12-2022 16:30
uur
Door: Britta Alink
250322_bandLR
Foto: Adobe Stock

AALST - De band Scarlet Rose uit Aalst heeft afgelopen vrijdag een nieuwe single uitgebracht: 'Darling'.

Het nummer is op alle streamingsdiensten te beluisteren en is de vierde track van hun nieuwe EP. De single heeft een rustige opbouw met een bombastisch einde wat als rustige indiepop, maar tegelijkertijd als deels elektronisch bestempeld kan wordt.

Onzekerheden
Het lied gaat over de onzekerheden die een mens kan hebben. De EP is opgenomen in de Dunk Studio in Zottegem, België en mede geproduceerd door Jannes Van Rossom. Scarlet Rose is een indiepop band uit Aalst (regio 's-Hertogenbosch). Vlak voor de pandemie deed de band haar eerste optreden in de befaamde Cavern Club tijdens het International Pop Overthrow Festival. Daarna volgde een tour door Nederland en shows op de radio bij onder andere Q-Music en brachten ze een eerste EP uit.

In 2022 ging de band opnieuw naar Engeland voor een uitgebreidere tour met wederom een show in de Cavern Club. Het nieuwe materiaal van de band kan worden beschreven als een liefdesbaby van de bands 'Vampire Weekend', 'Two Door Cinema Club' en 'Paul Simon' op een laag van Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes.

Tags

Scarlet Rose,Darling

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie