bird
dinsdag 23 april | 21.17 uur

Ruim honderd 'JingleSokken' voor de Voedselbank

27-12-2021 16:02
uur
Door: Britta Alink
271221_Jinglesokken-1
• Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Elliz in Company heeft deze maand meer dan honderd 'JingleSokken' gedoneerd aan Voedselbank Bommelerwaard. De sokken gingen mee in de pakketten, die op de vrijdag voor Kerstmis werden uitgereikt.

Bommelerwaardse breisters hebben de sokken het afgelopen jaar gebreid na een oproep van Elliz in Company in december vorig jaar. Met veel liefde en creativiteit breiden of haakten ze grote gekleurde sokken voor aan de schouw. Het idee voor de actie ontstond vorig jaar tijdens de lockdown door Covid. Als gevolg daarvan zaten veel mensen (eenzaam) thuis. Elliz in Company hoopte met het breiproject mensen te activeren en ze iets te laten betekenen voor een ander.

Verbinding
Tussen de breisters onderling ontstonden waardevolle contacten. Zo leerde een van de deelneemsters van haar oudere buurvrouw hoe ze een JingleSok moest maken. Met het uitdelen van de sokken via de Voedselbank is ook de verbinding gelegd tussen breisters en ontvangers.

Voedselbank Bommelerwaard bleek een dankbare ontvangen van de sokken. De sok is een mooie aanvulling op het pakket dat voor de kerstdagen werd uitgereikt.

Kleurrijk
Elliz in Company is een kleurrijke en duurzame sociale onderneming met een mooie locatie in de Waterstraat in de binnenstad van Zaltbommel. In de textielwerkplaats werken mensen, die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt. Hier maken ze mooie producten en ze werken aan zichzelf. De producten worden gemaakt in opdracht voor zakelijke en particuliere klanten, maar ook voor de verkoop in de winkel.

www.ellizincompany.nl

Tags