bird
dinsdag 06 december | 20.58 uur

Ruim achthonderd inwoners Zaltbommel krijgen energietoeslag

24-11-2022 12:32
uur
verwarming
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – In Zaltbommel is de energietoeslag van 1300 euro toegekend aan 833 huishoudens. Nog ongeveer 250 aanvragen zijn in behandeling.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van de SP. Fractievoorzitter Stef Dingemans stelde de vragen naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarin stond dat tienduizenden ‘energie-armen’ de toeslag niet zouden ontvangen.

Bereiken
Hoe groot de groep ‘energie-armen’ precies is in Zaltbommel is niet precies bekend. “Het aantal aanvragen en toekenningen laat zien dat we de grootste groep van de inwoners die recht hebben op de energietoeslag bereiken”, aldus het college. “Een schatting van de totale groep inwoners die te maken hebben met energie-armoede is moeilijk te maken. Landelijke cijfers laten een stijging zien van mensen met middeninkomens die in de financiële problemen komen door hoge inflatie en de gestegen energierekening. We houden deze ontwikkeling in Zaltbommel sterk in de gaten en bieden alle inwoners laagdrempelige hulp aan bij financiële problemen.”

In beeld
Volgens het college wordt de energietoeslag op verschillende manieren bij de inwoners van de gemeente in beeld gebracht. Zo werkt de gemeente samen met maatschappelijke partners, zoals het Buurtteam, om de toeslag onder de aandacht te brengen.

Ook brengt de gemeente de toeslag onder de aandacht op de wekelijkse gemeentepagina in de Bommelerwaardgids, op de eigen social media en op de website van de gemeente: www.zaltbommel.nl

 

Tags

energie-toeslag zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie