bird
zondag 02 oktober | 09.15 uur

Rubens gaat toch bouwen in Rossum

uur
Door: Britta Alink
rubens-2
• Wethouder Peter de Vries heeft zijn handtekening gezet onder de samenwerking met Rubens Ontwikkeling BV. (foto: gemeente Maasdriel)

ROSSUM – Rubens Ontwikkeling BV gaat 120 nieuwe woningen bouwen in Rossum. De gemeente Maasdriel krijgt van het bedrijf een financiële tegemoetkoming van 1,5 miljoen euro.

Een jaar geleden veroordeelde de rechtbank de gemeente tot het betalen van 6,7 miljoen euro schadevergoeding aan Rubens vanwege het niet nakomen van een in 2008 gesloten samenwerkingsovereenkomst.

Weteringshoek
“Het toenmalig gemeentebestuur had toen met Rubens de afspraak gemaakt dat ze 154 woningen konden bouwen”, legt wethouder Peter de Vries uit. “In 2010 sloot de gemeente ook een contract met een andere projectontwikkelaar over de bouw van woningen in Weteringshoek. Vanwege de crisis is in 2013 besloten door te gaan met Weteringshoek en niet met Rubens.”

6,7 miljoen euro
Rubens accepteerde dat niet en vocht de beslissing aan. De rechter oordeelde uiteindelijk dat de gemeente Maasdriel 6,7 miljoen euro schadevergoeding moest betalen. “Dat geld zijn we kwijt”, aldus wethouder De Vries.

Gemeenteraad
De wethouder is vorig jaar begonnen met gesprekken met Rubens om te kijken of er toch nog iets geregeld kon worden. “Ik heb de gemeenteraad daar vanaf het begin over geïnformeerd”, zegt hij. “Rubens had kunnen besluiten het project te verkopen aan een andere ontwikkelaar. In dat geval zou de gemeente Maasdriel daar financieel niets van terugzien. Nu hebben we kunnen afspreken dat ze 1,5 miljoen euro aan ons betalen. Bovendien is het aantal woningen teruggebracht van 154 naar 120.”

Voorbeeldwijk
De wethouder verwacht dat de nieuwe wijk een ‘schitterende voorbeeldwijk’ wordt. “Groot en lommerrijk, ruim en niet hutjemutje, het is een fantastisch plan.”

Start in 2022
De Vries hoopt dat het voorontwerp bestemmingsplan binnen negen maanden klaar is. “Dan kan de bouw begin 2022 starten.”

Britta Alink

 

Tags

woningbouw rubens,rubens ontwikkeling,woningbouw rossum