bird
vrijdag 19 april | 09.56 uur

Rossum is weer een beetje schoner

22-03-2021 16:15
uur
HRS 2-1
• Ook een flink aantal kinderen heeft zaterdag geholpen. (foto's: Antoon van den Heuvel)

ROSSUM – Ruim dertig vrijwilligers, waaronder een aantal kinderen, hebben Rossum afgelopen zaterdag weer een beetje schoner gemaakt.

Naast het bekende zwerfafval (blikjes, plastic flesjes, sigarettenpakjes en -peuken) zijn er ook grotere stukken afval gevonden. Zoals een deel van een wielklem, een groot stuk van een spatbord van een vrachtauto en diverse stukken hout en metaal in bermen.

Vuurwerkrestanten
Opvallend zijn de vuurwerkrestanten; ondanks het verbod is er op een aantal locaties redelijk wat gevonden. Het zwerfvuil gerelateerd aan Covid (zoals mondkapjes en wegwerphandschoenen) viel volgens de Dorpsraad mee: “Maar de totale hoeveelheid zwerfvuil viel ons tegen. Er wordt helaas nog steeds erg veel zomaar in de berm gegooid. Het is triest dat mensen hun eigen leefomgeving zo vervuilen.”

Geslaagd
Voor de Dorpsraad is de actie Houd Rossum Schoon geslaagd. “Normaal ruimen we alleen het zwerfvuil op bij de invalswegen, maar dankzij de grote groep vrijwilligers hebben we ook een paar extra routes kunnen lopen in de kern van het dorp. Speciale dank voor de jongere deelnemers, want, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”

 

 

 

Tags

houd rossum schoon,dorpsraad rossum