bird
maandag 30 november | 11.42 uur

Roparun schenkt 70.000 euro aan hospice

16-11-2020 09:15
uur
roparun-2
• De Brandwijk Bommelerwaard Runners. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL - Stichting Roparun heeft maar liefst 70.000 euro overhandigd aan Stichting Hospice De Samaritaan. Dat gebeurde op verzoek van de Brandwijk Bommelerwaard Runners.

Het geld gaat gebruikt worden voor de inrichting van het complex, dat volgend jaar gebouwd word in het groene gebied aan het einde van de Beersteeg. Hospice De Samaritaan wordt een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

400.000 euro
Het team Brandwijk Bommelerwaard Runners zet zich al ruim twintig jaar in om via de Roparun op een sportieve manier geld in te zamelen voor mensen met kanker. Inmiddels hebben de lopers al meer dan 400.000 euro overgemaakt aan Stichting Roparun.

Unaniem
Terminale zorg is een belangrijk onderdeel van de stichting. "Toen het plan van Hospice De Samaritaan ons ter ore kwam, twijfelden we geen moment. We hebben binnen ons team unaniem besloten een bijdrage te vragen aan Stichting Roparun", aldus Gerard Bambacht namens de Bommelerwaardse lopers. "Het was voor ons een zeer emotioneel moment toen we te horen kregen dat er 70.000 euro besteed mag worden aan de inrichting van het hospice."

Tags

roparun,brandwijk bommelerwaard runners,hospice de samaritaan

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2