bird
vrijdag 07 augustus | 05.11 uur

Rondweg Nieuwaal eind dit jaar klaar

17-07-2020 16:55
uur
rondweg-2
• Vrachtverkeer hoeft straks niet meer dwars door de dorpskern heen.

NIEUWAAL – Dwars door de weilanden ten westen van de dorpskern van Nieuwaal komt een nieuwe rondweg. De werkzaamheden starten in augustus.

De nieuwe weg loopt vanaf de kruising van de Jacob Ekelmansstraat naar de Hogeweg, door de weilanden richting de Beemstraat.

Vrachtverkeer
Het dorp is omsloten door kassen en een deel van het tuinbouwvrachtverkeer rijdt dagelijks door de kern van het dorp. Door de nieuwe rondweg wordt de leefbaarheid van de kern sterk verbeterd en wordt het een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers.

Bomen en struiken
Aan de oostkant van de nieuwe weg komt een grondwal met daarop bomen en struiken. Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en de gemeente Zaltbommel hebben met de Dorpsraad overlegd over de landschappelijke inpassing.

Wandelpad
Een wens van de Dorpsraad is onder andere om een wandelpad aan te leggen en om meer variatie in de beplanting aan te brengen. Dit wordt nog verder uitgewerkt.

Augustus
In de eerste helft van 2020 zijn de werkzaamheden achter de schermen voorbereid. Aannemer Gebr. Van Kessel gaat het werk uitvoeren. De werkzaamheden starten in augustus.

Omwonenden krijgen per brief informatie over de planning en de aard van de werkzaamheden. Eind 2020 is de rondweg klaar voor gebruik.

Tags

rondweg nieuwaal,phtb

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2