bird
maandag 04 december | 01.20 uur

Ron Laros nieuwe trainer WSV Well: ‘Ik denk dat het een goede match is’

24-01-2023 09:30
uur
Door: Marry Bouman
ron laros-2
Ron Laros is zijn winkel in Heusden, lederwarenzaak Carly Design. (Foto: Marry Bouman)

WELL - Voetbalclub WSV Well verraste afgelopen week met het aantrekken van een nieuwe trainer. Niemand minder dan Ron Laros wordt vanaf het nieuwe seizoen de opvolger van de vertrekkende Remy Schouwenaar. Ron Laros is gepokt en gemazeld in het zaterdagvoetbal waar hij al sinds 1996 met een onderbreking van twee seizoenen werkzaam is.

WSV Well is voor Ron Laros een bewuste keuze, vertelt hij in zijn lederwarenzaak in Heusden. “Well is een simpele club, een eenvoudige club en een leuke club. Drie eigenschappen die ik zelf ook heb. Ik denk dat het een goede match is. Ik ken Well al 25 jaar als tegenstander van diverse clubs waar ik werkte”, legt de 60-jarige voormalig Tilburger maar tegenwoordig woonachtig in Esbeek zijn move uit. “Well is een rustige club. Schouwenaar heeft het daar goed op de rails gezet en er is momenteel ook sprake van een goede trainingsopkomst. Ik heb er echt zin in.”

ASH
Voor de buitenwacht had het er alle schijn van dat Laros geen volledig hoofdtrainerschap meer ambieerde. Na zijn vertrek bij ASH, twee jaar terug, stond hij nog wel een half jaartje als interim voor de groep bij Wilhelmina’26 en momenteel vervult hij dezelfde functie bij Virtus in Zevenbergen nadat hij eerder dit seizoen vroegtijdig een verbintenis met SDO’39 in Lage Mierde beëindigde.

'Op mijn plaats'
Dat Laros nu weer ‘een echte’ hoofdtrainer wordt bij een club is aan de andere kant nou ook weer geen verrassing als je hem goed kent. “Ik miste toch de gezelligheid, de sociale contacten na de training. En ik blijf het trainerschap nog steeds leuk vinden om te doen. Ik denk dat ik bij Well op mijn plaats ben. Ik denk dat ik bij de cultuur daar pas. Lekker werken met eigen jongens en ik begrijp dat er wel wat talent zit in de J19 en J17.”

Oude stempel
Het contract met de vierdeklasser was snel beklonken. “Het was in één avond rond. Ik hou ook niet van clubs die diverse gesprekken houden. Allemaal ballotage-commissies enzovoort. Dat hoeft voor mij niet.” De nieuwe roerganger van Well is wars van ingewikkelde tactieken en trainingssessies. Hij is nog meer een trainer van de oude stempel. Gewoon zorgen dat er een eenheid gevormd kan worden en dan komen de resultaten vanzelf. “Ik hou ook niet van clubs die een trainer zoeken met ingewikkelde functie-eisen en noem maar op. Ik hou het liever simpel. Inderdaad proberen van een team een eenheid te maken. En welke speelspel we spelen zien we dan wel.”

Zuilichem en GVV'63
De inwoner van Esbeek heeft een enorme staat van dienst in het zaterdagvoetbal opgebouwd. Hij was trainer bij Familiy Boys, Wilhelmina ’26 (2x), SSC ’55 (2x), Heukelum, Giessen, Rijswijkse Boys, Zuilichem (2x), Sparta’30, NOAD’32 (2x) en GVV’63. Hij werd vijf keer kampioen waarvan twee keer met NOAD’32. “Ik ben er trots op dat ik door diverse clubs voor de tweede maal werd gevraagd.” 

Pittige klus
Ongetwijfeld zal hij de komende weken zijn nieuwe club gaan bekijken. Daarnaast heeft hij de opdracht om Virtus uit Zevenbergen in de tweede klasse te houden. “Dat is pittige klus. Een enorme uitdaging. We staan samen met Rood Wit (Sint Willebrord) onderaan.” Bij Rood Wit treft hij de in onze regio ook bekende Ad van Seeters (70) als trainer. “Ook net als ik een opa voor de groep”, besluit Laros lachend.

 

Tags

ron laros,wsv well

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie