bird
vrijdag 27 januari | 16.07 uur

RKVSC'er Rico van Herwijnen: 'Ik voorzie een goede toekomst'

01-12-2022 11:18
uur
Door: Marry Bouman
281122_RicovanHerwijnen-LR
Rico van Herwijnen (met rood shirt) tegen Ruwaard. Foto: Gerald van Zanten

VELDDRIEL - RKVSC is dit jaar in de vijfde klasse niet meer het lelijke eendje. Nee, de Velddrielse club spreekt zelfs een flink woordje mee. Rico van Herwijnen - een echte man van de club - voorziet zelfs een mooi seizoen. 'Iedereen is bereid om voor elkaar te werken.'

De 23-jarige constructiemedewerker heeft de lat heel hoog liggen. “Toen we dit seizoen ingingen had ik er nog niet zoveel vertrouwen in, maar door de komst van nog enkele spelers denk ik dat we misschien wel kampioen kunnen worden. Het moet kunnen. De ambitie hebben we in ieder geval”, is Van Herwijnen optimistisch. “Als het zo blijft gaan, komt het goed.”

Gezelliger
Dat RKVSC aardig aan de weg timmert, komt natuurlijk ook doordat de club impulsen heeft gekregen vanuit de Brabants hoofdstad. Een aantal Bosschenaren monsterde aan en daarmee ging de kwaliteit van het team flink omhoog. Het gevolg is natuurlijk wel dat het aantal echte RKVSC’ers in het standaardteam geminimaliseerd is. “Feitelijk staan er nog drie Velddrielenaren in”, vertelt Rico van Herwijnen.

“Naast mijn persoontje zijn dat Dennis Pardoel en Tom van Oers. Maar ik mag wel zeggen dat er dit seizoen een team staat. Iedereen is bereid om voor elkaar te werken. Dat was vorig seizoen anders. Toen was het niet zo best. Toen ontstonden er allemaal groepjes en dat is nu een stuk minder. Het is nu een heel andere wereld”, vervolgt Van Herwijnen. “We zijn nu een gezelliger team. Ook na de training. Er is meer betrokkenheid.” 

Toekomst
De inbreng van buitenaf is ook de redding van RKVSC, weet de RKVSC-verdediger maar al te goed. “Het voortbestaan van het eerste elftal zou anders in het geding zijn geweest.” Onder meer Jimmy Floor, Vlado Petrovic, Dani Gonzales en Jhon van der Krabben mogen dit seizoen wel als dragende spelers worden genoemd.

Van Herwijnen, die vorig seizoen met blessureperikelen kampte, is vanaf zijn twaalfde levensjaar lid van RKVSC. Hij mocht onder voormalig trainer Wilco van Houtum op 17-jarige leeftijd voor het eerst zijn opwachting in het eerste team maken. Maar hij is - zoals hij zelf zegt - ‘pas voor het tweede seizoen serieus met het spelletje bezig’. “Ik zal altijd wel bij deze club blijven voetballen, denk ik. Ik ben geboren en getogen in Velddriel.”

Streekgenoot
De club neemt in de Velddrielse gemeenschap een belangrijke plaats in. Wat denkt Van Herwijnen over de toekomst van de club? “Een aantal jaar geleden was ik bang dat het einde van de club in zicht was. Maar als je nu ziet hoeveel jeugd op de veldjes traint, dan voorzie ik een goede toekomst”, spreekt Van Herwijnen zich uit.

Afgelopen zondag pakte RKVSC uit tegen Ruwaard een 1-4 overwinning en zag het VITA een nederlaag incasseren waardoor de Velddrielenaren de verstoten koploper op een punt zijn genaderd. De kloof met HRC ’14, de nieuwe lijstaanvoerder, bedraagt vier punten. Het gat kan komende zondag in een directe confrontatie enigszins gedicht worden, want dan komt de streekgenoot naar sportpark De Peperd.

Biertje
De club uit Hurwenen/Rossum wil ook graag hogerop. Een mooi affiche dus. Het duel is geen wedstrijd tussen twee echte rivalen. “Ik ken wel een paar spelers, maar ikzelf heb niet zo het gevoel van een derby. Dat zijn meer de wedstrijden tussen Hedel en ons. Het wordt tegen HRC ’14 natuurlijk wel een belangrijke en spannende pot.”

Trainer Marco van Loon zal zijn jongens komende zondag ongetwijfeld op scherp zetten. Van Herwijnen vindt de trainer uit Den Bosch een gezellig figuur. “Na de wedstrijd, onder het genot van een biertje, lekker nakeuvelen kan hij ook. De trainer is ook tactisch goed en heel fanatiek.”

Tags

RKVSC,Rico van Herwijnen,Marco van Loon