bird
donderdag 25 april | 16.00 uur

Rijwielhandel verhuist en krijgt nieuwe naam: Fietsenmakerij Jasper

28-12-2020 14:50
uur
Door: Britta Alink
jasper-2
• Eigenaar Jasper Bax in de nieuwe winkel in de Waterstraat. (Foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL - Bert van Osch Rijwielen krijgt een nieuwe naam: Fietsenmakerij Jasper. Bovendien gaat de winkel verhuizen.

Van Waterstraat 38 naar de overkant, Waterstraat 11. Heel ver is het niet, maar toch is het een ingrijpende verandering. Jasper Bax (33) nam de rijwielhandel negen jaar geleden over van zijn toenmalige werkgever. "Het huurcontract liep af, ik moest nadenken over de toekomst", vertelt hij.

Authentiek
Schuin tegenover zijn winkel stond de voormalige dierenspeciaalzaak Bert van den Berg al drie jaar leeg. "Dat pand is groter en heeft nóg meer uitstraling", zegt Jasper. "Binnen zijn hoge plafonds, authentieke details en het glas in lood boven in de voorgevel maakt het heel karakteristiek."

Woning
Wat hem ook aantrok was dat er een flinke verbouwing nodig zou zijn, niet alleen in de winkel maar ook in de woning erboven. Daar gaat Jasper wonen samen met Joceline, met wie hij in maart hun eerste kindje verwacht.

Elektrische fietsen
Het coronajaar heeft voor Jasper weinig economische gevolgen gehad. Sterker nog, de zaken gingen hartstikke goed. Vanwege de pandemie besloten veel mensen meer te gaan bewegen en daarvoor was een nieuwe fiets vaak een goed begin. "We zagen een absurde stijging in de verkoop van elektrische fietsen", vertelt Jasper. "Niet alleen ouderen kopen steeds vaker een e-bike, we zien ook veel scholieren die zo'n fiets krijgen van hun ouders."

Vakantie
Jasper verwacht dat de drukte komend jaar alleen maar toe zal nemen. Veel mensen hebben immers al besloten in 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan, maar in eigen land te blijven. Daar horen lekkere fietstochten natuurlijk bij.

Rand van de stad
Voordat Jasper het pand van de overburen kocht, hebben hij en Joceline nog even nagedacht over het verplaatsen van de winkel naar de rand van de stad. "Maar daar zouden we nooit de uitstraling kunnen krijgen die wij graag willen", concludeerden ze. Dus de stap werd gezet en de verbouwing gepland.

Open werkplaats
Het pand is van onder tot boven gestript, alle elektra vervangen, alle leidingen vernieuwd. Het resultaat is een uitnodigende winkel met een ultramoderne open werkplaats, waar vertrouwd gezicht fietsenmaker Jeroen Aardewijn dagelijks te vinden is.

Industrieel
De winkel heeft een strakke, maar ook industriële uitstraling en is prachtig afgewerkt. In het midden staan de toonbank en een grote tafel, waar klanten een kop koffie of thee kunnen drinken. Klanten kunnen in de winkel terecht voor het merk Gazelle, maar vanaf de opening ook voor Union.

'Wow' reactie
Fietsenmakerij Jasper heeft ruim op tijd de bestellingen voor het nieuwe jaar gedaan, dus de keus blijft groot. "We verwachten dat de nieuwe winkel bij veel mensen een 'wow' reactie oproept, zegt de in Gameren geboren en getogen eigenaar.

Werkplaats
Helaas duurt het nog even voordat iedereen daadwerkelijk kan komen kijken. Vanaf 5 januari kunnen klanten wel terecht in de werkplaats. De ingang daarvan is aan de achterkant van het pand, in de Tolstraat.

Bezorgen
Zolang de lockdown duurt, blijft de voordeur op slot. Een nieuwe fiets aanschaffen kan online. Fietsenmakerij Jasper bezorgt aan huis, afhalen is ook mogelijk.

Britta Alink

 

Tags

fietsenmakerij jasper,jasper bax,bert van osch