bird
vrijdag 09 december | 23.19 uur

Riddertoernooi op Loevestein in de herfstvakantie

07-10-2022 15:08
uur
ridder toernooi
Ridders galopperen op hun paard op elkaar af en proberen hun lans op de tegenstander te breken. (foto: Sanne van Helden-Hak)

POEDEROIJEN – Slot Loevestein verandert op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in een Middeleeuws kampement met toernooiveld. Tijdens het grote riddertoernooi strijden stoere ridders op dappere paarden om de overwinning.

Het slot keert in de herfstvakantie terug naar de veertiende eeuw. Van heinde en verre reizen de ridders naar het toernooiveld. Ambachtslieden slaan rond het slot hun kampement op. Bezoekers wanen zich in de middeleeuwen als ze door het kamp dwalen en ontdekken dat het leven heel lastig zou zijn zonder touwslager, de smidse, leerbewerker het kruidenvrouwtje en de kleedster. De tenten zijn open, het houtvuur knappert.

Demonstraties
De ridders geven verschillende demonstraties, bezoekers kunnen zelf een handboog uitproberen, kinderen kunnen meevechten in de ridderschool en dansen op de klanken van de troubadour.

Steekspel
Tijdens het hoogtepunt, het spectaculaire steekspel, galopperen de ridders op hun paard op elkaar af en proberen ze hun lans op de tegenstander te breken.

Meer informatie over alle activiteiten in de herfstvakantie staat op www.slotloevestein.nl

 

Tags

slot loevestein,riddertoernooi