bird
donderdag 28 maart | 13.36 uur

Richelle over haar MAFS avontuur

18-04-2023 10:38
uur
Door: Evelien Piels
MAFS-2
Richelle met haar ouders Cor en Ine de Groot, haar zus Esther en zwager Job Kuijpers. (Foto: Studio Haviq/Nander de Wijk)

AMMERZODEN - De Ammerzodense Richelle de Groot (31) was dit voorjaar te zien in het tv programma ‘Married at First Sight’ op RTL 4. Zij trouwde met de voor haar totaal onbekende Maarten te Nijenhuis uit Enschede. 

Helaas is het huwelijk inmiddels gestrand en dat terwijl het er in het begin zo veelbelovend uitzag op televisie. Een stralend bruid en bruidegom, die elkaar ook nog eens echt aardig leken te vinden. De relatie liep niet stuk vanwege de afstand tussen Ammerzoden en Enschede, maar omdat Richelle niet verliefd werd op Maarten. "Als je echt verliefd bent, kom je er ondanks afstand samen wel uit'", zegt Richelle. Wel heeft ze het huwelijk een echte kans gegevens. Na de zeven weken aan opnames hebben ze elk weekend afgesproken en samen Sinterklaas en Kerstmis gevierd. Toen de gevoelens toch uitbleven, besefte Richelle dat het niet ging werken.

Huwelijk
Richelle: "Ikzelf, mijn ouders, mijn zus en vriendinnen hebben lang niet mogen zeggen dat ik meedeed aan Married At First Sight. Vriendinnen hadden in het geheim een vrijgezellenfeest geregeld." Toch was haar deelname tijdens de opnames niet onopgemerkt gebleven in de regio. Het viel in Ammerzoden al snel op toen Richelle in trouwjurk te zien was. Ook tijdens en na de uitzendingen werd Richelle herkend op straat en krijgt zij hier veel reacties op. "Als ik bijvoorbeeld in Ammerzoden boodschappen ga doen vertellen mensen mij dat ze het programma hebben gekeken en dat ze vinden dat ik het leuk gedaan heb. Tijdens carnaval in Ammerzoden en 's-Hertogenbosch werd ik ook herkend. Iedereen wilde met mij op de foto en wilde weten of Maarten en ik nog bij elkaar waren. Wij mochten hier nog niks over zeggen en moesten twee maanden nadat de opnames voorbij waren, onze mond houden over ons gestrande huwelijk."

Geen spijt
Ondanks dat Richelle had gehoopt dat ze een partner zou overhouden aan het tv-programma, heeft ze geen moment spijt van haar deelname. Richelle: "Het was een hele mooie bijzondere ervaring en een super mooie trouwdag . Het is heel bijzonder om zoiets mee te maken. Ik vond het ook heel leuk dat Maarten daar stond, ondanks dat verliefde gevoelens van mijn kan uitbleven. Ik vind Maarten een super lieve kerel. We hebben een hele leuke tijd gehad samen en hebben nog goed contact. Dat is heel fijn."
Toen de tv opnames achter de rug waren, bleef er voor Richelle weer tijd over voor haar hobby's en sociale leven. "Je ziet pas als je meedoet hoeveel tijd het kost om zo'n programma te maken. Zo is er een volledige dag gefilmd om uiteindelijk een introductie van mij uit te zenden die twee minuten duurde. Bijna elk weekend waren er opnames", aldus Richelle. "Ook zijn vooral de beelden uitgezonden die passen bij een beetje burgerlijk imago, zoals ze ons wilden neerzetten. Zo zijn de beelden van boodschappen doen wel uitgezonden en de beelden van feestjes en borrels niet". Toch had Richelle deze ervaring niet willen missen.

Liefde
Na de opnames van Married At First Sight is Richelle geen nieuwe vlam tegen het lijf gelopen. Maar ze staat nog steeds open voor de liefde. Leuke vrijgezelle mannen uit de Bommelerwaard kunnen Richelle tegenkomen bij de Ammerzodense tennisvereniging of hardlopend door het dorp.

Evelien Piels

Richelle met echtgenoot Maarten te Nijhenhuis. Foto: Studio Haviq/Nander de Wijk

Richelle met haar vader Cor de Groot. Foto: Studio Haviq/Nander de Wijk

Tags

MAFS,Married at First Sigh,Ammerzoden