bird
donderdag 16 mei | 01.13 uur

Reünie van Dabar-teamleden in Sannat

12-10-2023 09:39
uur
Door: Britta Alink
dabar2023
De Dabar-groep dit jaar in Frankrijk. Foto's: aangeleverd

AALST - Het Dabar-team dat sinds 1989 op camping De Rietschoof in Aalst en sinds 1996 op de Maasplas (tegenwoordig Esmeer) actief is, heeft dit jaar weer een reünie gehad in Sannat, in het Franse gebied de Creuse.

Dabar is een organisatie die vanuit de IZB (de inwendige zendingsbond) recreatie- en evangelisatiewerk organiseert op campings in Nederland. Een commissie, gevormd vanuit verschillende kerken in de regio, ondersteunt dit werk op de campings.

Campingpastor
Op De Rietschoof in Aalst is ook afgelopen zomer weer een team actief geweest. Diverse teamleden komen trouw ieder jaar weer terug om met elkaar één of twee weken gedurende de vakantieperiode dit werk op de camping te doen. Zo ontstonden relaties die bleven.

Vanaf 2002 was ook Tony Boer uit Brakel als campingpastor erbij betrokken. Hij kampeerde daar met zijn gezin drie jaren, gedurende twee weken in de zomer om het team bij te staan. Helaas is Tony in 2017 onverwacht overleden.

Retraites
Jarenlang zijn diverse leden uit deze groep uit die periode van ruim vijfentwintig jaar geleden elkaar blijven ontmoeten in Nederland. Totdat Priscilla, één van de teamleden, met inmiddels haar man en drie kinderen emigreerde.

Zij kochten begin 2021 een chateau in Sannat, waar ze vakantiegangers ontvangen en retraites willen gaan organiseren. De Dabargroep is er vorig jaar voor het eerst geweest als reünie en als werkvakantie om te helpen de verblijven bij Chateau du Tirondet in orde te maken. Dit jaar zijn ze er weer geweest.
Het team van de Maasplas in het jaar 2000. Mart-Jan (links boven), Vera (midden boven), Priscilla (midden onder) en Petra (rechts onder) waren jarenlang in hetzelfde team actief. later kwam Christian erbij. Inzet: campingpastor Tony Boer.

Tags

Dabar,Sannat