bird
vrijdag 26 april | 01.28 uur

Recreatief seizoen geopend met Blauwe Vlag Zandmeren

20-05-2021 15:25
uur
Door: Marlou van Dijk
blauwe vlag-1
Blauwe vlag (Foto: Adobestock)

KERKDRIEL - Op donderdag 20 mei hesen wethouder Jan-Hein de Vreede en Kees de Jong, voorzitter Ondernemersvereniging de Zandmeren, de Blauwe Vlag 2021 bij de Zandmeren. Zij openden hiermee het recreatieve seizoen.

Blauwe vlag
Recreatiegebied de Zandmeren mag dit jaar voor het eerst het keurmerk voeren, omdat het strand veilig, schoon en duurzaam is. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

Criteria
Van Gent Watersport & Jachthaven en de Marina voeren al een blauwe vlag. Nu komt daar het openbaar strand aan de Zandmeren bij. De Zandmeren mag de vlag voeren, omdat het strand aan een aantal belangrijke criteria, voldoet zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is een jaar geldig en de criteria worden elk jaar getoetst.

Waterkwaliteit
“Het is een kroon op ons werk dat een onafhankelijke organisatie erkent dat het openbaar strand van de Zandmeren veilig, schoon en duurzaam is”, zegt wethouder Jan-Hein de Vreede. “We investeren al langer in de ontwikkeling van een kwalitatief goed recreatiegebied met meer beleving, een betere waterkwaliteit en een hogere waterkwaliteit en een betere leefomgeving.”

De onafhankelijke internationale milieuorganisatie Foundation for Environmental Education heeft in 2021 in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend op 127 jachthavens en 56 stranden.

Tags

Zandmeren,Blauwe Vlag