bird
dinsdag 26 september | 20.59 uur

Recordopbrengst en eerste plaats bij 23e Roparun-deelname

30-05-2023 12:55
uur
Door: Martin van Hemert
300523_Roparun2023
Het team had een speciaal spandoek meegenomen. Foto: aangeleverd

BOMMELERWAARD - De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben afgelopen Pinksterweekend een recordbedrag van 46.000 euro opgehaald tijdens de 32e Roparun. Dat bedrag kan nog hoger oplopen, omdat er nog steeds wordt gedoneerd. Naast de recordopbrengst behaalde het hardloopteam nog een bijzondere mijlpaal; het team is namelijk op de eerste plaats geëindigd.

De Bommelerwaard Runners namen voor de 23e keer deel aan de monster-estafetteloop over maar liefst 560 kilometer. Ditmaal voerde de route het team naar onder andere Groningen, Twente, Almelo, Deil en finishplaats Rotterdam.

Hospice
De Bommelerwaard Runners wisten in de loop der jaren ook op andere manieren al vele duizenden euro's bijeen te brengen voor structurele hulp aan mensen met kanker, onder andere door middel van de Promenadeloop, de Kerstboomactie en de lotenverkoop.

In alle Roparun-deelnames bij elkaar bracht het team ruim een half miljoen euro in het laatje van de Stichting Roparun. Een mooi bedrag daarvan (70.000 euro, red.) ging naar het interieur van Hospice De Samaritaan in Zaltbommel.

Spandoek
Naast de financiële winst, wist team Bommelerwaard Runners ook de winst te grijpen in het klassement. Het team liep al vanaf het begin aan de kop van het klassement en die positie werd nooit meer afgestaan. Het is voor de tweede keer op rij dat de Bommelerwaard Runners eerste zijn geworden op de route die via het Noorden van Nederland voerde.

Onderweg waren er op meerdere plaatsen sfeeracties om de sportievelingen een hart onder de riem te steken, met als hoogtepunt de ontmoeting met familie, vrienden en supporters in Deil. Het team toonde onderweg een aantal keer een spandoek met bemoedigende woorden voor een door kanker getroffen loopvriend en de vrouw van de hoofdsponsor van het team (zie foto). Dat leverde regelmatig emotionele momenten op.

Meer info op de Facebookpagina van de Bommelerwaard Runners en op de website: www.bommelerwaard-runners.nl.

Tags

Roparun,Bommelerwaard Runners