bird
vrijdag 19 april | 23.56 uur

Raad buigt zich over nieuw parkeerbeleid binnenstad

30-10-2020 14:50
uur
parkeren kopie-2
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – De gemeenteraad van Zaltbommel neemt in november een besluit over het nieuwe parkeerbeleid in de oude binnenstad. Er komt onder andere een blauwe zone op een deel van de Gamerschestraat, de Waterstraat en in de Boschstraat.

De uitgangspunten voor de aanpassing van het parkeerbeleid zijn onder andere dat bezoekers van De Poorterij en de kerken dichtbij moeten kunnen parkeren en dat consumenten dichtbij het winkelgebied kort kunnen parkeren.

Personeel
Ook is bepaald dat personeel van winkels gratis moeten kunnen blijven parkeren buiten het winkelgebied, dat bewoners meer kans moeten hebben op een parkeerplaats dichtbij hun huis en dat er meer vergunningen beschikbaar worden gesteld.

Parkeerschijf
De blauwe zone op een deel van de Gamerschestraat, Waterstraat en Boschstraat gaat gelden van 9:00 tot 20:00 uur (op vrijdag tot 21:00 uur). Met een parkeerschijf kan men daar een uur lang de auto parkeren. Buiten die tijden om kan iedereen hier gratis parkeren.

Omhoeken
Parkeren op De Beersteeg blijft gratis. De Omhoeken blijft tot 18:30 uur ook gratis, ’s avonds tot middernacht gaat het 75 cent per uur kosten.

Havendijk
Op de parkeerterreinen Havendijk, Veerweg, Rotterdamse Bol en Oude Wasserij wordt het tarief overdag 75 cent per uur.

Woonstraten
In de ‘woonstraten’ kunnen vergunninghouders hun auto kwijt zonder parkeergeld te betalen. Bezoekers zonder vergunning betalen hier, als de winkels open zijn, 1,25 euro per uur.

Zondag
Op zondagen wordt het in de hele binnenstad gratis parkeren. Betaald parkeren geldt wel op zondagavond op de Omhoeken en in de ‘oranje zone’ (gedeelte Assenkruis).

Half jaar
Als de gemeenteraad een besluit heeft genomen, duurt het nog ongeveer een half jaar voordat het nieuwe parkeerbeleid daadwerkelijk van toepassing is.

Zones
De gemeente heeft de stad verdeeld in ‘blauwe’, ‘oranje’, en ‘groene’ zone om duidelijk aan te geven waar welke maatregel wanneer geldt. Het plattegrondje met een uitgebreide omschrijving staat op: www.zaltbommel.nl

Tags

parkeerbeleid,blauwe zone,parkeren zaltbommel