bird
vrijdag 09 december | 23.46 uur

Provincie onderzoekt omstreden deal rond bedrijf van Bart Schreuders

28-09-2022 13:49
uur
Door: Britta Alink
280922_SHT6
Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland gaat het feitenrelaas rond de verplaatsing van het bedrijf Schreuders Handel en Transport in Brakel 'integraal beoordelen'. Dat zei burgemeester Pieter van Maaren vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering van Zaltbommel.

Van Maaren gaf hiermee antwoord op vragen van GroenLinks fractievoorzitter Frits van der Schans. De kwestie rond Schreuders speelt al jaren, maar kwam in mei van dit jaar in het nieuws na een publicatie van Brabants Dagblad. De vraag rees of eigenaar Bart Schreuders van het transportbedrijf in Brakel zijn positie als fractievoorzitter van ZVV misbruikt zou hebben om een zo goed mogelijke deal voor de verplaatsing van zijn bedrijf te krijgen.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Burgemeester Pieter van Maaren kondigde een feitenrelaas aan, dat in juli verscheen en in de gemeenteraad is besproken. De burgemeester zei in die vergadering aan dat hij zich in de vakantie zou beraden op een mogelijk vervolg op dat onderzoek.

Behoefte
"U wilde erover nadenken", wilde Van der Schans afgelopen donderdag van hem weten. "Wat heeft dat u gebracht?" Van Maaren zei dat hij inmiddels een brief heeft gestuurd naar Gedeputeerde Staten met de vraag of ze het feitenrelaas 'integraal' willen beoordelen. "Ik hoop volgende maand antwoord te krijgen", aldus Van Maaren. Schreuders zelf liet weten geen behoefte te hebben aan een reactie op de vragen van Van der Schans. "Mijn zaken worden behartigd door een derde persoon", zei hij.

Schreuders Handel en Transport (SHT), bestaat sinds 1950 en is sinds 1991 gevestigd aan de Weitjesweg in Brakel. Al in 2003 startten de eerste gesprekken met de gemeente Zaltbommel over de wens om uit te breiden en/of te verplaatsen. Vorig jaar leek er een doorbraak te zijn en werden afspraken gemaakt over verplaatsing van SHT naar bedrijventerrein Langerak in Brakel. Als het bedrijf verhuist, zouden op de vrijgekomen locatie woningen gebouwd kunnen worden.

Tags

Bart Schreuders,SHT,Schreuders