bird
woensdag 20 januari | 20.31 uur

Positieve reacties op nieuw woonwijkje in Kerkwijk

25-06-2020 09:30
uur
vogelvlucht_v1-1
• Blikvanger is de T-boerderij met dubbel voorhuis.

KERKWIJK – Aan de Hoogveldweg in Kerkwijk, grenzend aan nieuwbouwwijk Hopland, komen 23 nieuwe woningen. Van appartementen tot rijwoning, rug-aan-rugwoningen, een twee-onder-één-kap en een vrijstaand huis.

Blikvanger in de wijk is de T-boerderij met dubbel voorhuis, waar onder andere appartementen en rug-aan-rugwoningen een plek krijgen. De rug-aan—rugwoningen kent Kerkwijk al; die bijzondere bouwvorm is ook toegepast bij het oude gemeentehuis.

Badkamer begane grond
De rijwoningen hebben allemaal een slaapkamer en badkamer op de begane grond, waardoor de huizen levensloopbestendig zijn.

Behoefte
Vorige week hebben makelaar Stefan Kievit en zijn vrouw Daniëlle voor het eerst ruchtbaarheid gegeven aan het nieuwe project ’t Hoogveld. “Die eerste dag ontvingen we meteen meer dan veertig e-mails van belangstellenden”, vertelt hij. “De behoefte aan deze woningen is behoorlijk groot.” De prijzen liggen tussen 215.000 en 445.000 euro.

Inschrijven
Wie in ’t Hoogveld een huis wil kopen, kan zich tot 23 juli 10:00 uur melden bij Kievit Makelaardij in Hedel. Voorwaarde is dat de potentiële koper bij de gemeente Zaltbommel ingeschreven moet staan als belangstellende voor nieuwbouw. Kievit adviseert mensen om dat snel te doen. “Hiermee ben je tot niets verplicht”, legt hij uit. “Maar als je werkelijk een woning wil kopen, wordt gekeken naar wie als belangstellende het langst ingeschreven staat op de gemeentelijke inschrijflijst voor bouwkavel of nieuwbouwwoning.”

De bouw van de woningen start waarschijnlijk in augustus. De planning is dat ze voor kerstmis 2021 klaar zijn.

Tags

't Hoogveld,Kievit Makleaardij,nieuwbouw Kerkwijk,Stefan Kievit,Daniëlle Kievit

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2