bird
dinsdag 26 januari | 16.20 uur

Poorterij misschien naar de Waluwe

17-11-2020 11:30
uur
Door: Britta Alink
poorterij1-6
• Het huidige pand verbouwen is volgens wethouder Bragt geen optie. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – Cultureel centrum De Poorterij verhuist misschien naar de Waluwe. Maar ook de Sint-Maartenskerk is een serieuze optie.

De gemeente Zaltbommel gaat beide locaties onderzoeken. Doel is om te komen tot een cultureel centrum met buurthuisfunctie met een goede uitvoeringszaal, waar in ieder geval voorstellingen van bijvoorbeeld lokale toneel- en dansverenigingen terecht kunnen.

Plussen en minnen
“We gaan van die twee locaties de plussen en minnen op een rij zetten”, aldus wethouder Adrie Bragt. Het college maakt in het voorjaar een keuze en legt die voor aan de gemeenteraad. De huidige Poorterij aan de Nieuwstraat blijft in ieder geval open totdat er een nieuw onderkomen is, belooft wethouder Bragt.

Geen optie
Volgens de wethouder is een verbouwing van het huidige pand in de binnenstad geen optie. “Je zou het eigenlijk helemaal moeten afbreken en weer opbouwen”, zegt hij. “Dat zou minstens twee jaar duren en dat komt de continuïteit van de buurthuisfunctie niet ten goede.”

Nieuw Pand 9
Als gekozen wordt voor een nieuw gebouw naast het nieuwe zwembad en de scholen in de Waluwe III, dan kan daar volgens Bragt mogelijk ook een nieuw Pand 9 in worden gevestigd.

Tags

de poorterij,waluwe,sint-maartenskerk

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2