bird
woensdag 12 augustus | 16.39 uur

Politie meldt nog niets over afpersingszaak fruithandel

02-07-2020 21:35
uur
schietpartij-1
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media

HEDEL/KERKDRIEL - Politie Bommelerwaard wil niet ingaan op vragen over de mogelijke afpersingszaak rond fruithandel  De Groot in Hedel. Dat meldt de politie donderdag op facebook.

"We zijn druk bezig met onderzoek naar de recente incidenten in Hedel en Kerkdriel", schrijft de politie op facebook.

Brand Hedel
In de nacht van zondag op maandag werd er brand gesticht bij een woning in Hedel aan de Hondsneststraat. Dat gebeurde rond half drie ’s nachts.

Woningen beschoten
Dinsdag bleek dat er twee woningen in Kerkdriel vermoedelijk zijn beschoten. Waarschijnlijk is dat gebeurt in de nacht van maandag op dinsdag.

Hoorzik en Saturnushof
Het gaat om een woning aan de Hoorzik en de Saturnushof. "We hebben op alle plekken met forensisch rechercheurs naar sporen gezocht. En de afgelopen dagen zijn we veel in de dorpen geweest om te spreken met mogelijke getuigen en om camerabeelden veilig te stellen", aldus de politie.

Niet op ingaan
"We zien natuurlijk ook alle berichten over de link met de eerdere afpersingzaak in de regio. Inhoudelijk kunnen we daar niet verder op ingaan", schrijft de politie op facebook.

Verschillende regionale media leggen een verband met fruithandel De Groot uit Hedel. In de twee woningen zouden (oud-)medewerkers van het bedrijf wonen. De politie bevestigt dat nog niet.

Cocaïne
Bij De Groot werd drie jaar geleden een twaalf kilo cocaïne gevonden in een lading bananen. Het bedrijf heeft toen meteen de politie ingeschakeld. Ook in 2018 en 2019 werden drugs gevonden tussen het fruit.

Afgeperst
De eigenaren van het bedrijf zijn vervolgens afgeperst en bedreigd door drugscriminelen. De verdachten van die zaak komen in december voor de rechter.

Adressen
In november vorig jaar zijn de namen en adressen van werknemers van De Groot door een blunder van justitie in een strafdossier terecht gekomen.

Handgranaat
In januari van dit jaar werd voor de deur van een familielid van De Groot een handgranaat gevonden. Dat was in Kerkdriel, voor het appartementencomplex waar ook burgemeester Henny van Kooten woont

Informatie delen
De politie vraagt iedereen om alert te blijven en informatie te blijven delen. Informatie delen met de politie via 0900-8844. Eventueel kan het ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Tags

fruithandel de groot,afpersing fruithandel,beschieting kerkdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2