bird
maandag 28 september | 17.16 uur

Pleidooi voor woonplicht voor nieuwbouwhuizen

11-08-2020 11:30
uur
nieuwbouw-2
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – De fracties van de ChristenUnie en PvdA/GroenLinks willen dat de gemeente Zaltbommel een woonplicht invoert voor nieuwbouwwoningen.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De twee fracties stellen de vragen naar aanleiding van een artikel van de NOS, waarin staat dat steeds meer gemeenten een zogeheten ‘zelfbewoningsplicht’ invoeren. Daarmee is het niet langer toegestaan de woning te verhuren.

Doorverhuren
“Deze maatregel moet voorkomen dat beleggers nieuwbouwwoningen opkopen en doorverhuren aan starters”, aldus Gilco Grandia van de ChristenUnie en Nico van Wijk van PvdA/GroenLinks. “Die constructie drijft prijzen op terwijl het woningaanbod toch al schaars is.”

De twee fracties willen van het college weten of er in de gemeente Zaltbommel ook nieuwbouwwoningen zijn, die niet door de eigenaar worden bewoond.

Eerlijker
Het verdelen van woningen op de nieuwbouwmarkt moet ‘beter en eerlijker’ als het aan de twee fracties ligt. “We willen dat het voor iedereen mogelijk wordt om een woning voor een redelijke prijs te kopen. Het idee voor woonplicht is dat een woning er is om in te wonen en niet om geld aan te verdienen.”

Tags

nieuwbouw zaltbommel,woonplicht nieuwbouwwoningen,christenunie zaltbommel,pvda/groenlinks zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2