bird
vrijdag 29 maart | 07.37 uur

Pitstop maakt Zaltbommel een stuk schoner

19-04-2021 10:15
uur
Door: Dominik Morawiak
pitstop-1
• Van links naar rechts: Rens, Mart, Erik, Louis en David. (Foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL - Een horecaonderneming midden in de pandemie starten? Vijf Bommelse vrienden zijn deze uitdaging aangegaan en zijn sinds deze maand trotse eigenaren van hun Pitstop aan de Waalkade.

In hun afhaalzaak verkopen ze ieder weekend verse smoothies, huisgemaakte ijsthee, warme dranken en gegrilde panini’s. Met de Pitstop willen ze bovendien bijdragen aan een schonere leefomgeving.

Vakantie
David Oerlemans, Erik Donker, Louis Groot Koerkamp, Mart van Stokkum en Rens van Deursen vormen al sinds de middelbare school een hechte vriendengroep. Ze gaan regelmatig samen op vakantie. “Deze zomer willen we een maand lang op fietsvakantie naar Denemarken. Door corona zijn onze bijbaantjes echter weggevallen. Om toch geld te verdienen zijn we op het idee gekomen om een eigen onderneming te starten”, vertelt David.

Smoothies
De jonge ondernemers hebben goed nagedacht over het concept. “We hebben gekeken naar wat er in Zaltbommel ontbreekt. Je kunt op veel plekken koffie halen, maar smoothies worden nog niet echt verkocht”, legt Rens uit. “Als de horeca straks opengaat, kunnen we makkelijk naast blijven bestaan. De Waalkade zelf is een groot terras met alle bankjes aan het water.”

Politiebureau
De Pitstop bevindt zich in het oude politiebureau van Zaltbommel. “We dachten dat vergunningen regelen het lastigste zou zijn, maar dat bleek veel makkelijker dan gedacht. Vooral recepten maken kostte veel tijd. We hebben alle smoothies zo’n tien keer geprobeerd”, lacht David. Pitstop legt nadruk op vers en lokaal. Zo wordt de koffie gemaakt van koffiebonen van Koopvaardij Zaltbommel. David: “Duurzaamheid staat bij ons bovenop. Ale ijsthee wordt vers gemaakt. Perziken die overblijven gebruiken wij voor smoothies of vriezen we in voor ijsjes.”

Opruimen
De groep vrienden wil met hun zaak daarnaast bijdragen aan een schonere stad. Rens: “In de zomer spreken we regelmatig op het strand af. We ergeren ons eraan dat de natuur vol met niet-afbreekbare plastictroep ligt.” Om die reden gebruikt de Pitstop alleen duurzame verpakkingen, zoals koffiekopjes en bordjes van gecertificeerd hout. “Na de sluitingstijd maken we ook een rondje om het strand om de troep op te ruimen”, aldus Rens.

Pitstop Zaltbommel is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Voor verschillende acties ga naar Facebook- en Instagrampagina @PitstopZaltbommel.

Op de foto hieronder: David Oerlemans in de Pitstop aan het werk.

Tags

pitstop zaltbommel,pitstop waalkade