bird
donderdag 28 maart | 18.13 uur

Parkeerplaats voor vrachtwagens in Zaltbommel

04-05-2021 09:35
uur
Door: Britta Alink
AdobeStock_238811751 (1)-1
• Op de parkeerplaats is ruimte voor tien vrachtwagens. (Foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL – Tussen de Van Heemstraweg-Oost en de Doornepol in Zaltbommel komt een parkeerplaats voor tien vrachtwagens. Voor de chauffeurs komen er ook toiletten.

De parkeerplaats wordt aangelegd ter hoogte van de Gamma. Volgens wethouder Willem Posthouwer is de aanleg van de nieuwe voorziening een goede oplossing. “Het komt vaak voor dat een vrachtwagen de ene dag iets levert bij een bedrijf in Zaltbommel en de volgende dag pas weer weg hoeft”, zegt hij. “Bij een bedrijf kunnen ze niet blijven staan en daarom parkeren ze vaak ergens langs een weg, zonder voorzieningen. Dat is een rommeltje.”

September
Posthouwer hoopt dat de parkeerplaats er ‘zo snel mogelijk’ is. Waarschijnlijk kunnen de eerste vrachtwagens er in september parkeren.

Vervuiling
In de gemeente Zaltbommel is op meerdere plaatsen een tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het gebrek aan voorzieningen, het aantal parkeerplaatsen en vervuiling veroorzaken overlast. Om op korte termijn een oplossing voor dit probleem te bieden, is de pilot langs de Van Heemstraweg-Oost opgezet.

Volgens de gemeente lost deze parkeerplaats ‘acute problemen en overlast door illegaal parkeren en vervuiling in openbare ruimte en de bermen’.

Parkmanagement
Het plan wordt uitgewerkt samen met Parkmanagement De Wildeman. Het gaat om een pilot van een jaar.

Glastuinbouw
Ook de glastuinbouw in de gemeente Zaltbommel heeft behoeft aan een vrachtwagenparkeerplaats, blijkt uit een informatienota aan de gemeenteraad. “De grondeigenaar van een geschikte locatie heeft een voorstel met schetsontwerp voorgelegd aan de gemeente”, schrijft het college aan de raad. “Indien dit plan door ons positief wordt beoordeeld onderzoeken wij samen met de initiatiefnemer de mogelijkheden om hen te ondersteunen in de realisatie.”

In de informatienota wordt niet genoemd in welk dorp die parkeerplaats zou moeten komen.

 

 

Tags

parkeerplaats vrachtwagens,vrachtwagens zaltbommel,de wildeman