bird
zaterdag 20 april | 09.32 uur

Padelbanen bij De Molenwiek: 'We zijn pionier in de gemeente Zaltbommel'

05-10-2022 14:04
uur
031022_Molenwiekpadel1-LR
De aanleg van de padelbanen is in volle gang. Foto's: Martien Haasakker

BRAKEL – Al 45 jaar wordt er naar hartenlust getennist bij De Molenwiek. Vanaf november dit jaar kunnen leden er niet alleen tennissen op vijf banen, maar ook op twee banen padel spelen.

Padel lijkt op het dubbelspel bij tennis, maar het wordt gespeeld op een kleiner veld en in een kooi die grotendeels van glas is. De bal mag na de stuit ook via de glazen wand teruggespeeld worden. Het racket is kleiner en dikker en met een blad van foam in plaats van snaren. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk en verslavend het spelletje is. Deze snelst groeiende sport in Nederland is bovendien niet moeilijk om te leren. Op de website van de KNLTB en op YouTube zijn filmpjes van wedstrijden te bekijken.

Toekomst
“We zijn trots op deze uitbreiding van onze mooie club,” zegt voorzitter Giljam Voet. “Je ziet dat de sport enorm hard groeit en op deze manier bieden we weer een extra sportvoorziening in onze gemeente. We zijn hiermee pionier in de gemeente Zaltbommel. Onze tennisbanen zijn vorige maand volledig gerenoveerd en in de afgelopen jaren is hard gewerkt aan duurzaamheid door het realiseren van 78 zonnepanelen en ledverlichting op alle banen."

(Tekst loopt door onder de foto's)


Naast de aanleg van de velden is ook de naam van de club veranderd. TV De Molenwiek dekt immers niet meer de lading, zo legt Voet uit: "Met padelbanen erbij hebben we ons als Tennis- en Padelvereniging De Molenwiek voorbereid op de toekomst. Bij de nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuwe website en een nieuw clublogo.”

Openingsfestijn
Na een uitgebreid vooronderzoek, goedkeuring door de Ledenvergadering en het verkrijgen van de bouwvergunning is half september met de aanleg begonnen. De nieuwe padelcommissie is vol enthousiasme gestart met plannen voor een groots openingsfestijn voor leden en niet-leden.
De commissie zal ook clinics organiseren, zodat iedereen die wil kennismaken met deze nieuwe sport in Brakel een balletje kan slaan. Ook na de opening kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis clinic of een proeflidmaatschap.

Wie wil kennismaken met padel en met de vereniging, kan de sociale media en de website volgen. Zodra bekend is wanneer de aanleg gereed is en de festiviteiten plaatsvinden, is daar informatie te vinden over de openingsdatum en het proeflidmaatschap. Ook kunnen geïnteresseerden zich daar aanmelden voor de clinics.

www.tpvdemolenwiek.nl

Tags

TPV De Molenwiek,padel,tennis