bird
vrijdag 26 april | 01.06 uur

OVM start petitie voor pinautomaat Kerkdriel

19-07-2021 12:04
uur
petitie-geldkioskkerkdriel (1)
Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - Ondenermers Vereniging Maasdriel (OVM) is een petitie gestart voor het plaatsen van een pinautomaat in Kerkdriel, die 24 uur per dag berschikbaar is. De petitie is al meer dan duizend keer ondertekend.

Op dit moment staat er een pinautomaat en een afstortautomaat in de Read Shop en een losse pinautomaat in winkelcentrum De Delkant. "Dat is onvoldoende", vindt OVM. "Omdat deze automaten niet beschikbaar zijn buiten de openingstijden van de winkel en het winkelcentrum. Dat betekent dat de lokale bevolking doordeweeks in de avond, op zaterdag na 17:00 uur en op zondag helemaal niet meer kan beschikken over fysiek geld. Daarnaast kunnen ondernemers heel slecht terecht voor het storten van geld. Zij moeten daarvoor ver buiten Kerkdriel rijden met fysiek geld, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan."

Leefbaarheid
Volgens OVM is een altijd beschikbare pinautomaat heel belangrijk voor de leefbaarheid van Kerkdriel. "Met bijna 7000 inwoners, met nú al veel recreanten, passanten en dagjesmensen, waarbij er vanuit de gemeente nog meer grote plannen liggen op het gebied van recreatie & toerisme, als dorp met een rijk ondernemersklimaat, waar van oudsher nog wél met fysiek geld betaald wordt, is een altijd beschikbare pin- en afstortautomaat een essentiële voorziening belangrijk voor de leefbaarheid", schrijft OVM in een toelichting op de petitie. "Ook al wordt er steeds meer met pin betaald, contant geld blijft een belangrijke rol spelen en deze service willen we voor Kerkdriel en omliggende dorpen weer terug hebben."

Geldkiosk
De ondernemersvereniging pleit daarom voor het plaatsen van een 'Geldkiosk', die als losse unit geplaatst kan worden in het dorp. "Hiervoor zijn al gesprekken gevoerd met de gemeente Maasdriel, maar tot zover zonder resultaat", aldus OVM.

De petitie is te ondertekenen op:
www.geldkioskkerkdriel.nl

 

Tags

ovm,ondernemers vereniging maasdriel,pinautomaat