bird
maandag 25 september | 07.51 uur

Ouderenadviseur Jacomien de Bruin neemt afscheid

25-05-2023 10:33
uur
jacomien de bruin_heide van heumen_gretha den elzen_welzijn bommelerwaard
Vlnr. Jacomien de Bruin met haar opvolgers Heidi van Heumen en Gretha den Elzen. (foto: aangeleverd)

BOMMELERWAARD – Ouderenadviseur Jacomien de Bruin van Welzijn Bommelerwaard gaat met pensioen. Haar werk wordt overgenomen door Heidi van Heumen en Gretha den Elzen.

Jacomien kijkt terug op een fijne werktijd waarin zij naast en ontelbare ontmoetingen en gesprekken ook veel nieuwe activiteiten heeft opgezet. “Het geeft veel voldoening om mensen verder te helpen op het gebied van hun welzijn en te voorkomen dat ze tussen wal en schip vallen”, zegt Jacomien. “Mooi dat we zo laagdrempelig zijn dat mensen je gewoon even bellen als ze een vraag hebben of willen meedoen met een activiteit die we organiseren.”

Projecten
Welzijnsprojecten die in de loop der jaren door Jacomien zijn opgestart zijn onder andere het succesvolle levensboekproject waaraan vrijwilligers en ouderen samen aan hebben gewerkt, het Sportproject voor senioren waaruit maar liefst zeven sportgroepen zijn ontstaan (en heeft geresulteerd in 50+ Actief) en de ‘Broemritten’.

Seniorengids
Relatief nieuw is de Seniorengids, een handig boekje waarin de activiteiten voor senioren op het gebied van ontmoeting, ontspanning, beweging en educatie in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel centraal staan. Tot slot is er begin dit jaar gestart met het begeleiden van een lotgenotengroep weduwen en weduwnaars.

Gratis gesprekken
Senioren kunnen bij de ouderenadviseurs van Welzijn Bommmelerwaard terecht voor vragen of problemen die samenhangen met het ouder worden. De gratis gesprekken vinden zo mogelijk bij de ouderen thuis plaats, omdat het daar makkelijker praat en de ouderenadviseurs de mensen in hun eigen omgeving kunnen ontmoeten. Naast het beantwoorden van het praktische vragen kunnen de gesprekken ook gaan over zingeving en hulp bij levensvragen.

De Ouderenadviseurs Heidi van Heumen en Gretha den Elzen zijn voor vragen of het maken van een afspraak bereikbaar via 0418-634231 of via emailadressen hvanheumen@welzijnbommelerwaard.nl en gdenelzen@welzijnbommelerwaard.nl

Tags

ouderenadviseur,jacomien de bruin,welzijn bommelerwaard