bird
vrijdag 27 januari | 15.33 uur

Oud-Bommelaren schrijven boek over Picardië

02-12-2022 09:18
uur
picardie
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL/FRANKRIJK - Oud-Bommelaren Sabine Vanmoorleggen en Paul Janssen hebben een boek geschreven over de streek waar ze tegenwoordig wonen: 'Kleurrijk Picardië'.

Picardië strekt zich licht glooiend uit aan weerszijden van de snelweg naar Parijs. Je zou er zomaar aan voorbijrijden onderweg naar het zuiden. In het gebied val je volgens de auteurs van de ene verbazing in de andere. Zo benemen de krijtrotsen aan de kust je adem, zijn er pittoreske dorpjes en sprookjesachtige kastelen.

Pittoreske dorpjes
In deze reisgids nemen Sabine en Paul hun lezers mee naar bijzondere bezienswaardigheden, prachtige natuurgebieden, historische plekken, verborgen pareltjes en pittoreske dorpjes.

Picardië is een vakantiegebied dat verrast. Amiens, Baai van de Somme, Thiérache, Chantilly en nog veel meer. Alles zeer toegankelijke geschreven en voorzien van prachtige foto's.

Paul en Sabine hebben tien jaar in Zaltbommel gewoond. Sabine is van oorsprong Française en heeft in de jaren dat ze hier woonde Franse conversatieles gegeven. Paul was lid (en voorzitter) van de plaatselijke toneelvereniging in Zaltbommel.

De paperback 'Kleurrijk Picardië' telt 160 pagina's en kost 22,50 euro. Het boek is in oktober verschenen bij Edicola UItgeverij.

Tags

kleurrijk picardië,sabine vanmoorleggen,paul janssen