bird
vrijdag 29 maart | 12.47 uur

Originele mondkapjes met vogeltjesmotief

02-11-2020 13:40
uur
Door: Britta Alink
gerry-2
• Gerry van Houweling met een 'vogeltjes-mondkapje'. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Gerry Houweling, bekend van de verkoop van houten ‘Troostvogeltjes’ voor het goede doel, heeft een nieuw product in de markt gezet: mondkapjes met vogeltjesmotief.

Al jaren timmert zij aan de weg met de ‘Troostvogeltjes’, kleurrijke handgemaakte houten vogels, die gemaakt worden door de Masai in Afrika. Ze worden aan kinderen of zieke volwassenen gegeven om ze te troosten.

Watoto Foundation
Gerry verkoopt de vogeltjes hier in Nederland en de opbrengst gaat naar de Watoto Foundation, een organisatie die zich in Tanzania inzet voor straatkinderen van 13 tot 18 jaar.

Eigen bedrijf
Onlangs is de Zaltbommelse officieel haar eigen bedrijf gestart onder de naam ‘Eenmanszaak Troostvogeltjes’, een bedrijf dat geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel.

Fair Plaza
Sinds vorig jaar heeft ze al een eigen verkoophoek in Fair Plaza in Culemborg, een groot inkoopcentrum voor fair trade, biologische, duurzame en circulaire producten.

Mondkapjes
Naast de Troostvogeltjes verkoopt Gerry ook speciale sleutelhangers met daaraan een miniatuurvogeltje. En sinds kort dus ook de speciale mondkampjes, gemaakt van een stevige stof met een goede voering. Deze mondkapjes hebben een prima pasvorm en zijn uitwasbaar.

Bestellen
De mondkapjes kosten 8 euro per stuk (twee voor 15 euro) en zijn te koop in Fair Plaza in Culemborg. Rechtstreeks bestellen bij Gerry kan ook via: ger.houweling@gmail.com of: 06-53393308. De mondkapjes kunnen ook per post worden opgestuurd.

 

Tags

troostvogeltjes,gerry houweling,mondkapjes