bird
donderdag 11 augustus | 00.23 uur

Orgelconcert Gerrie Meijers op 30 juli in Sint-Maartenskerk

29-07-2022 13:13
uur
Door: Britta Alink
Gerrie Meijers foto
Foto: Marin de Haan

ZALTBOMMEL - Organist en pianist Gerrie Meijers geeft op zaterdag 30 juli om 20:00 uur een concert in de Sint-Maartenskerk. Het concert is georganiseerd door Muziekkring Bommelerwaard.

Gerrie Meijers studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Sociëté Académique 'Ars-Sciences-Lettres' ontving ze de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Uitgesproken
Gerrie geeft concerten in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleider met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk in Haarlem en pianist en repetitor bij een groot aantal koren. Ze maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Dupré in de OLV-kathedraal van Antwerpen.

In Zaltbommel speelt Gerrie onder andere 'Toccata in d' en 'Concerto in d nach Allessandro Marcello' van Johann Sebestian Bach, 'Pour Notre-Dame' van Calliope Tsoupaki, 'Agnus Dei' van Frank Marin, 'Air Varié K25' van Wolfgang Amadeus Mozart en 'Laudate Dominum' van Jan Welmers.

Zomerserie
Dit concert is het openingsconcert van een serie van vijf orgelconcerten in de Sint-Maartenskerk. De volgende concerten zijn op 6, 13, 20 en 27 augustus. De concerten worden gegeven op het Wolfferts-Heijneman orgel. Dat orgel werd in 1783 gebouwd door orgelmaker Andries Wolfferts en tien jaar later verbeterd en vergroot door Antonius Friedrich Gottlieb Heijneman.

Op 12 november wordt het seizoen afgesloten met een concert op het Maarschalkerweerdorgel in de Gasthuiskapel: Concerto Strumentale o.l.v. Reitze Smits.

Het complete programma staat op: www.muziekkringbommelerwaard.nl

Tags

Gerrie Meijers,orgelconcert,Sint-Maartenskerk,Muziekkring Bommelerwaard