bird
zaterdag 20 april | 17.52 uur

Opnieuw brand op beruchte kruising in Poederoijen

30-12-2021 10:34
uur
Door: Martin van Hemert
301221_Caravanbrand Poederoijen 2-1
• Een caravan ging woensdagavond in vlammen op. Foto's: Bart Meesters

POEDEROIJEN - Op de kruising Burgemeester Posweg/Maarten van Rossumweg in Poederoijen heeft woensdagavond opnieuw brand gewoed.

Rond 22:00 uur werd daar een grote caravan vol met autobanden in brand gestoken. De vlammen sloegen meters hoog de lucht in en gingen gepaard met flinke rookwolken. De brandweer van Brakel kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Vuurwerk
Bij de brand stak een grote groep aanwezige jeugd zwaar vuurwerk af, wat zorgde voor zware explosies. Bij aankomst van de brandweer werd het afsteken van het vuurwerk gestaakt en kon de brandweer zonder problemen de brand blussen. De gemeente kwam ter plaatse om de restanten van de caravan af te voeren.

Het was de zoveelste brand op de kruising in Poederoijen. Dinsdagavond waren er ook al vier branden in het dorp, maar ook maandagavond gingen al een caravan en een veewagen in vlammen op. De laatste weken is de brandweer al zeker 13 keer opgeroepen voor branden op de kruising in Poederoijen.

Naast de brand in Poederoijen waren er woensdagavond ook branden in Nederhemert (Nieuwstraat) en Nieuwaal (Pauwenhofstraat).

Tags

Poederoijen,brand,brandstichting,Nederhemert,Nieuwaal