bird
donderdag 28 maart | 19.25 uur

Opknapbeurt voor de Fiepstunnel

29-04-2021 12:36
uur
Door: Marlou van Dijk
Fiepstunnel-1
Gemeente en Rijkswaterstaat gaan Fiepstunnel onder handen nemen. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - De fietstunnel die Zaltbommel en het sportpark verbindt met het gebied ten zuiden van Zaltbommel, de ‘Fiepstunnel’, verloedert. De verf aan de wanden bladdert af en de decoraties met tekeningen van Fiep Westendorp zijn door een groene aanslag moeilijk te zien. Ook blijken er scheuren in de wanden van de Fiepstunnel te zitten. Rijkswaterstaat en de gemeente Zaltbommel gaan daar op korte termijn mee aan de slag.

De ‘Fiepstunnel’ werd op 13 juli 2016 geopend ter ere van de 100ste geboortedag van Fiep Westendorp, de in Zaltbommel geboren en getogen illustratrice van onder meer Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. Nu de ‘Fiepstunnel’ zo’n vijf jaar in gebruik is, is de tunnel toe een tweede opknapbeurt. In 2018 vond er al eerder een grondige poetsbeurt in de tunnel plaats.

Opknapbeurt
Nu heeft de gemeente geconstateerd dat de tunnel niet alleen smoezelig is, maar dat er ook scheuren in de wanden van de tunnel zitten. “Daarover zijn we in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat, zij zijn de eigenaar van de brug”, meldt de gemeente. De verwachting is dat Rijkswaterstaat de eerste week van mei aan de slag gaat. “We laten de beschildering wel reinigen, maar pakken deze niet aan tot de wanden weer gerepareerd zijn”, aldus de gemeente.

Muurschilderingen
De decoraties op de muur met tekeningen van Fiep Westendorp zijn in 2016 aangebracht door kunstenaar Gayan de Muynck en zijn team. Hij schilderde een mooie verzameling figuren, zoals Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Aagje en een aantal bekende dieren. Een paar maanden later werd er bij de ingang richting de stad nog een gedicht bij van toenmalig raadslid Thom Ummels toegevoegd.

 

Tags

Fiepstunnel,zaltbommel