bird
vrijdag 19 april | 01.02 uur

Opknapbeurt voetbalclub en scholen Brakel

12-05-2021 12:30
uur
Door: Britta Alink
brakel-1
• Brakel heeft dringend behoeft aan nieuwe woningen. (Foto: Bommelerwaardgids)

BRAKEL – Het gaat nog wel even duren voordat er een multifunctionele accommodatie komt voor de scholen en de voetbalclub in Brakel. Daarom wil het college nu 1,4 miljoen euro uittrekken voor een opknapbeurt van het sportpark van BZC’14 en de twee basisscholen.

Voetbalclub BZC’14 kan rekenen op ruim negen ton op een trainingsveld aan te passen naar een speelveld en een nieuw trainingsveld aan te leggen. Ook kan de club er verlichting mee aanleggen en extra parkeerruimte maken. Verder is het bedrag bedoeld om twee extra kleedruimten in te richten.

Dakbedekking
Voor de D.W. van Dam van Brakelschool wordt 250.000 euro uitgetrokken. Hiermee kan de school aan de slag met de dakbedekking, de verwarmingsinstallatie, zonwering, sanitair en speeltoestellen.

Ook de Willem van Oranjeschool moet aan de slag met het dak en de zonwering. Hiervoor is 110.000 euro gereserveerd.

Masterplan
Ondertussen blijft de gemeente werken aan een ‘Masterplan’ voor het MFA, dat ruim 18 miljoen euro moet gaan kosten. Het MFA moet in de toekomst ruimte bieden aan de voetbalvereniging en aan de D.W. van Dam van Brakelschool en de Willem van Oranjeschool. Daarbij loopt de gemeente aan tegen de mogelijkheden om grond te verwerven en geur- en milieucirkels.

Woningbouw
In het masterplan komen ook scenario’s voor het bouwen van woningen. “Woningbouw is een groot probleem in Brakel”, zegt wethouder Kees Zondag. “We zullen daar echt in moeten gaan investeren.”

Volgens de wethouder kan het nog wel een aantal jaren duren voordat er een nieuwe accommodatie en gebouwd kunnen worden. “Daarom trekken we nu geld uit om de voetbalclub en de scholen in de lucht te houden”, zegt hij.

Carrousel
De politiek bespreekt het voorstel om de 1,4 miljoen euro beschikbaar te stellen tijdens de carrouselvergadering van donderdag 20 mei.

Tags

mfa brakel,bzc'14