bird
donderdag 18 april | 03.08 uur

Open gewestelijk kampioenschap bij RST in Zuilichem

24-05-2022 15:45
uur
Door: Martin van Hemert
240522_RST-1
Foto: aangeleverd

ZUILICHEM - Het River Skate Team (RST) organiseert aanstaande zaterdag op de eigen thuisbaan in Zuilichem een Open Gewestelijk Kampioenschap Inline skeeleren.

Dit is een skeelerwedstrijd die van 10:00 tot 14:00 uur duurt en bestaat uit drie afstanden voor de jongste rijders tot en met senioren. Een sprint afstand waar bij de rijders zo snel mogelijk hun ronde van 200 meter af moeten leggen. Daarna rijden ze in series van maximaal zes personen in een baan een middenafstand, waar bij de eersten doorgaan naar de finales, aangevuld met tijdsnelsten tot vier finalisten.

Als sluitstuk volgt er de lange afstand waarbij alle rijders per categorie op de baan een punten- of afvalkoers rijden. "Deze wedstrijd is een mooie uitdaging voor iedereen die zich wil meten met de andere rijders.  Wat hierin vooral belangrijk is dat het laagdrempelig is en voor de jeugd een mooie ervaring om aan wedstrijden deel te nemen", aldus RST, dat iedereen welkom heet om een kijkje te nemen op skeelerbaan ‘t Stikse aan de Kweldijk 1.

Tags

River Skate Team,RST