bird
vrijdag 09 december | 23.15 uur

Open dag Beweeghuys de Wielkamp: 'Om te laten zien wat we hier aanbieden'

28-09-2022 11:44
uur
Door: Martin van Hemert
230922_Beweeghuys-LR
Annette Bentink (rechts) is de initiatiefnemer van Beweeghuys de Wielkamp. Foto: Joost Broeksteeg

ZALTBOMMEL - Maar liefst zeven verschillende bedrijven zijn gevestigd in Beweeghuys de Wielkamp in Zaltbommel. Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de diverse disciplines, wordt er op zaterdag 1 oktober een open dag georganiseerd. 'Het idee van het Beweeghuys is de klant centraal zetten.'

Wie voor het eerst Beweeghuys 'De Wielkamp' betreedt, wordt vriendelijk welkom geheten aan de balie. Dat er een groot bord van Podotherapie in Beweging achter de balie hangt is wellicht wat misleidend, want het pand is immers het onderkomen van veel meer zorgverleners.

Gezondheid
Naast Podotherapie in Beweging gaat het om Voetzorg.org, Vida Verloskunde, Praktijk voor Werkgeluk, Buurtzorg Zaltbommel West, Buchrnhornen en Kraamburo ZorgSaam. In januari 2023 zal zich daar ook Oefentherapie Bommelerwaard bij gaan voegen. Deze zorgverleners hebben gemeen dat ze zich richten op beweging en mentale en fysieke gezondheid.

Het ontstaan van Beweeghuys de Wielkamp is een initiatief van Annette Bentink, de eigenaar van Podotherapie in Beweging. Haar praktijk bestaat al sinds 1995, destijds gevestigd in de Oliestraat in Zaltbommel. In 2020 trok ze de spreekwoordelijke stoute schoenen aan en betrekt een voormalig assurantiekantoor aan de Wielkamp, eveneens in Zaltbommel. Ze heeft daar zelf drie ruimtes tot haar beschikking. De rest is verdeeld onder andere bedrijven.

Snellere genezing
Ze is blij met de samenwerking die in de tussentijd is opgetuigd tussen de verschillende zorgverleners die het Beweeghuys als hun onderkomen hebben: "Het was mijn intentie om mensen in beweging en gezond te houden, in de breedste zin van het woord. Het idee van het Beweeghuys is de klant centraal zetten en daar de verschillende expertises omheen plaatsen. Zo hoef je niet drie keer naar verschillende locaties toe, maar zijn er juist korte lijntjes tussen de verschillende zorgverleners." 

(Tekst loopt door onder de foto's)


Die opzet heeft volgens Bentink al regelmatig goede resultaten opgeleverd: "Wanneer het bijvoorbeeld gaat over wondzorg, hebben we dankzij Buurtzorg zelfs een verlengde arm tot in het huis. Je kunt vanwege zulk soort korte lijntjes vaak een één-tweetje spelen dat leidt tot snellere genezing." 

Demonstraties
Op zaterdag 1 oktober zet het Beweeghuys  van 10:00 tot 13:30 uur zijn deuren open voor iedereen die interesse heeft. Bentink ziet het als een mooie gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de diverse disciplines: "Er worden demonstraties gegeven en mensen krijgen een kijkje achter de schermen. Daarnaast is er een speurtocht voor de kinderen en de oefentherapeut komt ook alvast vertellen wat ze allemaal kan. We willen de mensen in Zaltbommel en omstreken op deze manier laten zien wat we hier allemaal aan diverse expertises kunnen aanbieden."

Meer informatie over Beweeghuys de Wielkamp en de expertises van de diverse bedrijven die daarin zijn gevestigd, is te vinden op de website: www.beweeghuysdewielkamp.nl en op facebook.com/beweeghuysdewielkamp/

Tags

Beweeghuys de Wielkamp,beweeghuys,Annette Bentink